Χαρίτσης: Η στρατηγική αποτροπής της ΝΔ στο προσφυγικό οδηγεί σε μπάχαλο | dete

Χαρίτσης: Η στρατηγική αποτροπής της ΝΔ στο προσφυγικό οδηγεί σε μπάχαλο

Πυρά κατά της κυβέρνησης με αφορμή τους χειρισμούς της στο προσφυγικό άσκησε ο Αλέξης Χαρίτσης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

«Η ΝΔ υποσχόταν πως σε ένα μήνα από την εκλογή της στην κυβέρνηση θα λύσει το προσφυγικό. Ιδού τα αποτελέσματα. Ολιγώρησε δραματικά για έξι μήνες, κατάργησε το αρμόδιο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής  και αγνόησε τις προτροπές μας για αποσυμφόρηση των νησιών», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στηλίτευσε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις επιτάξεις εκτάσεων» είπε τονίζοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο και προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να αποφύγει τους ίδιους τους βουλευτές της».

Ο Αλέξης Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη στρατηγική της αποτροπής, κατηγορώντας της πως «θεωρεί ότι με την εξαθλίωση των συνθηκών διαβίωσης στις δομές, στα νησιά μας, θα αποτρέψει την έλευση των προσφύγων και μεταναστών".

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε σε συνέντευξή του στο «Ράδιο Άλφα» της Καβάλας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «η κυβέρνηση αγνοεί ότι εκατομμύρια πρόσφυγες περιμένουν στην Τουρκία για να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος, αγνοεί τις πολεμικές συρράξεις στην ευρύτερη περιοχή, την κλιματική αλλαγή, τη φτώχεια».

Πρόσθεσε ότι, ταυτόχρονα, «προσπαθεί να μην έρθει σε σύγκρουση με τους τοπικούς παράγοντες, τους βουλευτές και τους δημάρχους της στην ενδοχώρα» και «γι' αυτό δεν προχωράει στην αποσυμφόρηση των νησιών».