Χαρίτσης: Για να σωθεί ο κόσμος, χρειάζεται στήριξη το σύστημα υγείας | dete

Χαρίτσης: Για να σωθεί ο κόσμος, χρειάζεται στήριξη το σύστημα υγείας

Την ανάγκη στήριξης του εθνικού συστήματος υγείας επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος άφησε αιχμές ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρξε μια προσπάθεια να υποτιμηθεί η προσπάθεια της κοινωνίας, που, όπως είπε, στην πλειοψηφία συμμορφώθηκε με τις οδηγίες    Για μια πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει η χώρα μας αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης, με την πανδημία του κορωνοϊού, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, καλεσμένος στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα.

«Επειδή ακριβώς το κακό που μας έχει βρει είναι πρωτόγνωρη κατάσταση, πρέπει όλοι μας, και εμείς από την πλευρά μας, να καλούμε τους πολίτες να συμμορφώνονται με τις προτάσεις της επιστημονικής κοινότητας ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερος περιορισμός της εξάπλωσης της νόσου», δήλωσε ο κ. Χαρίτσης.

«Δεν τα ξέρουμε όλοι όλα, υπάρχουν ειδικοί», επισήμανε.

«Θα βάλουμε πλάτη σε αυτή την προσπάθεια, σε ό,τι είναι αναγκαίο να ληφθεί ως μέτρο προστασίας», τόνισε.

Σχολιάζοντας τα περί «ατομικής ευθύνης», ο κ. Χαρίτσης άφησε αιχμές ότι τις τελευταίες ημέρες έγινε μια προσπάθεια να υποτιμηθεί η προσπάθεια της κοινωνίας και των πολιτών: «Εχουν δείξει, στην πλειονότητά τους, συμμόρφωση με όσα τους ζητούν. Να το αναγνωρίσουμε αυτό».

Παραδέχτηκε ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και «όλοι πρέπει να συμβάλουμε σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται. Σημαντική η ατομική ευθύνη, μεγάλη μεγαλύτερη σημασία έχει όμως η συλλογική ευθύνη όπως εκφράζεται από την κυβέρνηση», συμπλήρωσε.

«Ως αντιπολίτευση, βάζουμε πλάτη στα δύσκολα, ταυτόχρονα όμως να επισημαίνουμε και τις ολιγωρίες και την κρισιμότητα του εθνικού συστήματος υγείας», υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης.

Αναφέρθηκε στις προλήψεις που έγινε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της Υγείας, σχολιάζοντας: «Σκεφτείτε πού θα βρισκόταν το σύστημα υγείας».

«Ποτέ δεν σταματήσαμε να υποστηρίζουμε τη στήριξη του συστήματος υγείας. Χαίρομαι που όλο και περ5ισσότεροι συναινούν σε αυτή τη λογική», πρόσθεσε.

«Για να σωθεί ο κόσμος, χρειάζεται στήριξη το σύστημα υγείας. Αυτή τη στιγμή μας νοιάζει να σωθεί ο κόσμος», είπε και ζήτησε ενίσχυση των ΜΕΘ.