Χίος: Επεισοδιακή σύλληψη εθελοντή – Το έσκασε από το περιπολικό και τον έπιασαν ξανά | dete

Χίος: Επεισοδιακή σύλληψη εθελοντή - Το έσκασε από το περιπολικό και τον έπιασαν ξανά

Ένταση μέσα και έξω από τον καταυλισμό της Σούδας. Για αντίσταση κατηγορείται ένας 28χρονος Αμερικανός ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Χίου στις 16.00 το απόγευμα της Τετάρτης, 4 Ιανουαρίου 2017, στην περιοχή του καταυλισμού της Σούδας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, «κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, ο 28χρονος αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις υποδείξεις των αστυνομικών, ενώ ακολούθως προέβαλε αντίσταση, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη».

Οι πληροφορίες φέρουν τον συλληφθέντα να εμφανίζεται ως ανεξάρτητος εθελοντής στην περιοχή της Σούδας, ενώ η παρουσία του και ειδικότερα η συμπεριφορά του (χθες Τετάρτη) προκάλεσε αντιδράσεις εκ μέρους εθελοντών, οι οποίοι επί μακρόν συστηματικά και με παροχή έργου δραστηριοποιούνται στον καταυλισμό της Σούδας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 28χρονος μετά την σύλληψή του άνοιξε την πόρτα του περιπολικού που τον μετέφερε στο κτίριο της αστυνομίας, πετάχθηκε έξω και οι αστυνομικοί τον κυνήγησαν για να τον ξαναπιάσουν! Ο συλληφθείς αναμένεται ότι σήμερα Πέμπτη θα οδηγηθεί στην εισαγγελία Χίου.