Χάκεψαν λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης του Μαρκ Ζούκερμπεργκ | dete

Χάκεψαν λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης του Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Στους λογαριασμούς του Μαρκ Ζούκερμπεργκ σε Twitter, Pinterest και Instagram απέκτησαν πρόσβαση άγνωστοι τα ξημερώματα της Δευτέρας 6 Ιουνίου, παραμορφώνοντας τις σελίδες του αφεντικού του Facebook.

Αφού του διεμήνυσαν ότι κατόρθωσαν να μπουν στους λογαριασμούς του μέσω δημόσιου tweet ως _OurMine_Team και του ζήτησαν να επικοινωνήσει ιδιαιτέρως μαζί τους, οι άγνωστοι ακόμα χάκερ αποκάλυψαν ότι κατόρθωσαν να αποκτήσουν πρόσβαση καθώς ακόμα και ένας προφανής στόχος επιθέσεων όπως είναι ο δισεκατομμυριούχος νεαρός χρησιμοποιούν ξανά και ξανά το ίδιο password σε διαφορετικές υπηρεσίες. Τα στοιχεία εισόδου του Μαρκ Ζούκερμπεργκ στην υπηρεσία επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης LinkedIn περιλαμβάνονταν στην πρόσφατη λίστα κλεμμένων στοιχείων από το 2012.

Οι εισβολείς άλλαξαν το όνομα του λογαριασμού του Ζούκερμπεργκ στο Instagram σε "Hacked by OurMine Team". H εταιρεία του, Facebook Inc. αρνείται ότι υπήρξε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο Instagram -την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης μέσω φωτογραφιών που ανήκει στην εταιρεία, με σχετική δήλωση στο VentureBeat. Ο λογαριασμός του Ζούκερμπεργκ στο (ανταγωνιστικό) Twitter,
@finkd, ήταν επί της ουσίας ανενεργός -το τελευταίο του tweet υποβλήθηκε προ τετραετίας.

O λογαριασμός _OurMine_ των εισβολέων από τον οποίο ανακοίνωσαν την επιτυχή είσοδό τους στον λογαριασμό ενός τόσο γνωστού προσώπου τέθηκε εκτός λειτουργίας από την υπηρεσία. Γρήγορα όμως πήρε τη θέση του ένας νέος, όπου έγραψαν με προφανή ειρωνεία:

OurMine Team @OurMineTeam43
i don't understand why @twitter suspended our account while we are saving people from other hackers!