Φωτιά στη Νάξο! Κάηκαν 50 στρέμματα γης!

Αμέσως μόλις ενημερώθηκε η Πυροσβεστική για την φωτιά στη Νάξο, έφτασαν στην περιοχή 5 οχήματα και 14 άνδρες. Λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή η φωτιά μεταφερόταν συνεχώς και τελικά έφτασε μέχρι την περιοχή Ανέφαμα.

Όπως αναφέρει μάλιστα το cycladesvoice.gr, φλόγες και στη συνέχεια καπνός από τη φωτιά ήταν ορατά και από την Κωμιακή.

Μέχρι στιγμής εκτιμάται ότι έχουν καεί 50 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, ενώ δεν κινδυνεύουν κατοικίες από τη φωτιά στη Νάξο.

Τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά.

Σε εξέλιξη η φωτιά στην Ζάκυνθο

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στο Καταστάρι Ζακύνθου όπου μεταβαίνουν ενισχύσεις και από την υπόλοιπη Ελλάδα για την κατάσβεσή της.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή και το μέτωπο βρίσκεται στην κορυφογραμμή του όρους Βραχίωνα, ενώ παρουσιάζει καλύτερη εικόνα από το πρωί.

Ωστόσο, αναμένεται επιδείνωση του καιρού με ισχυρούς ανέμους το μεσημέρι. Αυτήν την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεσή της 58 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Ταυτόχρονα, στην περιοχή μεταβαίνουν 8 οχήματα από την Δυτική Ελλάδα και ένα πεζοπόρο τμήμα, καθώς και τρία οχήματα από την Θεσσαλία. Το αρχηγείο της Πυροσβεστικής, όπως έγινε γνωστό, θέλει να έχει ισχυρές δυνάμεις μέχρι το μεσημέρι. Για τον λόγο αυτό, είναι σε ετοιμότητα και μια ομάδα της πρώτης ΕΜΑΚ από την Ελευσίνα για να μεταβεί στο νησί με ελικόπτερο σούπερ Puma αν χρειαστεί.

Αυτήν τη στιγμή από αέρος επιχειρούν ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος PZL.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ