Φωτιά με έξι νεκρούς στη Χιλή – 1,9 εκατ. στρέμματα δασικής έκτασης έχουν καταστραφεί | dete

Φωτιά με έξι νεκρούς στη Χιλή - 1,9 εκατ. στρέμματα δασικής έκτασης έχουν καταστραφεί

Έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Χιλή και 1,9 εκατομμύρια στρέμματα δασικής έκτασης έχουν καταστραφεί από τις χειρότερες πυρκαγιές που έχουν πλήξει ποτέ τη χώρα, για την κατάσβεση των οποίων έχουν κινητοποιηθεί 4.000 πυροσβέστες, στρατιωτικοί και εθελοντές, σύμφωνα με τις αρχές.

Δύο αστυνομικοί και ένας πυροσβέστης έχασαν χθες τη ζωή τους, μετά τον θάνατο στις 15 Ιανουαρίου τριών μελών του Εθνικού Σώματος Δρυμών (Conaf), που είναι επιφορτισμένο με τη διαχείριση των δασών, ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ το υπουργείο Εσωτερικών και η πυροσβεστική υπηρεσία.

Από τις πυρκαγιές έχουν καταστραφεί σχεδόν 1,9 εκατομμύρια στρέμματα σε περίπου μια εβδομάδα, κυρίως στην κεντρική Χιλή, και χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Η κυβέρνηση κήρυξε την περασμένη Παρασκευή κατάσταση φυσικής καταστροφής στις περιοχές Ο'Χίγκινς και Μάουλε, που βρίσκονται στην κεντρική Χιλή.

Σχεδόν 4.000 πυροσβέστες, στρατιωτικοί και εθελοντές έχουν κινητοποιηθεί για την κατάσβεση των πυρκαγιών τις οποίες ευνοούν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο τμήμα αυτό της χώρας και οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν εκεί.

Η πρόεδρος Μισέλ Μπατσελέτ δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ότι πρόκειται για"τη χειρότερη δασική καταστροφή" στην ιστορία της χώρας.