Φωτήλας: “Ποιο το μέλλον των εγκαταστάσεων του Ναυτικού Ομίλου Πατρών (ΝΟΠ);” | dete

Φωτήλας: "Ποιο το μέλλον των εγκαταστάσεων του Ναυτικού Ομίλου Πατρών (ΝΟΠ);"

Στην αβεβαιότητα για το μέλλον και την ομαλή λειτουργία των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων του ιστορικού Ναυτικού Ομίλου Πατρών (Ν.Ο.Π) αναφέρεται με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας και αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ.

"Στην τελευταία συνέλευση του σωματείου διαπιστώθηκαν σοβαρές παραλείψεις αναφορικά με τις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Π - που κατασκευάστηκαν με έξοδα του ίδιου του σωματείου -, γιατί ανοικοδομήθηκαν σε χώρο που παραχωρήθηκε από τον ΟΛΠΑ και ως εκ τούτου δεν του ανήκουν. Επιπλέον, οι εν λόγω εγκαταστάσεις δεν εξαιρέθηκαν από τη σύμβαση παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου οπότε σε περίπτωση παραχώρησης από το Υπουργείο Οικονομικών (Κτηματική Υπηρεσία) προς το Δήμο Πατρέων θα πρέπει να ανανεωθεί η σύμβαση παραχώρησης από το Δήμο προς το ΝΟΠ. Τέλος, οι εν λόγω εγκαταστάσεις, ανήκουν πια στην αιγιαλίτιδα ζώνη και ως εκ τούτου, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, θεωρούνται «παράνομες». Για το λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί για την ομαλή λειτουργία των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων του ΝΟΠ ώστε να μη θεωρούνται «παράνομες» και εάν θα ολοκληρωθεί η παραχώρηση στο Δήμο Πατρέων", αναφέρει ο βουλευτής.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Προς τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Ποιο το μέλλον των εγκαταστάσεων του Ναυτικού Ομίλου Πατρών (ΝΟ.Π);

 

Μία από τις πλέον ιστορικές ομάδες της Πάτρας είναι ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών «Ν.Ο.Π» που έχει χαρίσει μεγάλες στιγμές στην πόλη αλλά και στον αθλητισμό. Η προσφορά του για πάνω από οκτώ δεκαετίες σε επίπεδο κοινωνικό, πνευματικό και ψυχικό είναι ανεκτίμητες για τους Πατρινούς.

Σύμφωνα με την τελευταία συνέλευση του σωματείου, διαπιστώθηκαν σοβαρές παραλείψεις αναφορικά με τις εγκαταστάσεις του σωματείου. Συγκεκριμένα, οι ναυταθλητικές εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Π - που κατασκευάστηκαν με έξοδα του ίδιου του σωματείου - ανοικοδομήθηκαν σε χώρο που παραχωρήθηκε από τον ΟΛΠΑ και ως εκ τούτου δεν του ανήκουν. Επιπλέον, οι εν λόγω εγκαταστάσεις δεν εξαιρέθηκαν από τη σύμβαση παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σήμερα να ανήκουν στο Υπουργείο Οικονομικών (Κτηματική Υπηρεσία), αλλά όταν ολοκληρωθεί η παραχώρηση προς το Δήμο Πατρέων να πρέπει να ανανεωθεί η σύμβαση παραχώρησης από το Δήμο προς το ΝΟΠ για το ίδιο διάστημα που ο Δήμος θα έχει στην κυριότητά του το θαλάσσιο μέτωπο.

Τέλος, οι εν λόγω εγκαταστάσεις πλέον ανήκουν στην αιγιαλίτιδα ζώνη και ως εκ τούτου, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, θεωρούνται «παράνομες».

Δεδομένων των προεκτεθέντων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε για την ομαλή λειτουργία των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων του Ν.Ο.Π ώστε να μη θεωρούνται «παράνομες»;

2. Σκοπεύετε να τις παραχωρήσετε στο Δήμο Πατρέων; Αν ναι, ποιο είναι το σχετικό χρονοδιάγραμμα;

Ο ερωτών βουλευτής

Ιάσονας Φωτήλας

Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας