Φωτήλας: Κακής ποιότητας τσίρκο οι χειρισμοί στο προσφυγικό | dete

Φωτήλας: Κακής ποιότητας τσίρκο οι χειρισμοί στο προσφυγικό

Σημεία από την τοποθέτηση του Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή Αχαΐας του Ποταμιού, στην εκπομπή «MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ» με τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Δημήτρη Τάκη το πρωί της Κυριακής 27 Μαρτίου.
- Είναι μεμονωμένες οι περιπτώσεις όπως του κληρικού από τη Βέροια που συμμετείχε σε διαμαρτυρία κατά των προσφύγων και δε συνάδει με το έργο που έχει επιδείξει η εκκλησία. Τέτοιες συμπεριφορές δε σχετίζονται πάντα με την πολιτική παράταξη, στην οποία ανήκει κάποιος. Σίγουρα όμως είναι συμπεριφορές που περιμένουμε από άτομα που ανήκουν στη Χρυσή Αυγή.
- Ο συντονισμός στο θέμα του προσφυγικού- μεταναστευτικού, που επιδεικνύει η κυβέρνηση, είναι σε επίπεδο ερασιτεχνικού κακής ποιότητας τσίρκου. Καθημερινά οι υπουργοί διαπληκτίζονται μεταξύ τους για τον τρόπο διαχείρισης αυτού του σοβαρού θέματος. Το Ποτάμι είχε προτείνει τη σύσταση Υπερυπουργείου- κάτι που είχε απορρίψει η κυβέρνηση. Έστω και αργά, ο κ. Τσίπρας κατάλαβε την ορθότητα της πρότασης και προχώρησε σε μια παρόμοια απόφαση: τη δημιουργία επιτροπής, η οποία δυστυχώς δε λειτουργεί. Η κυβέρνηση απλώς ελπίζει οι πρόσφυγες να πεισθούν να φύγουν από την Ειδομένη- κάτι που είναι αδύνατο, εάν δε φροντίσει να σταματήσει η παραπληροφόρηση.