ΦΡΙΚΗ: Συνελήφθη αντάρτης που είχε κάνει έκτρωση σε 500 γυναίκες | dete

ΦΡΙΚΗ: Συνελήφθη αντάρτης που είχε κάνει έκτρωση σε 500 γυναίκες

Ο άντρας που ήταν γνωστός ως η «νοσοκόμα» για τον ειδεχθή του ρόλο στην εξαναγκαστική έκτρωση τουλάχιστον 500 γυναικών, μελών της οργάνωσης FARC της Κολομβίας, συνελήφθη από τις ισπανικές αρχές στην Μαδρίτη.

Η σύλληψη του πρώην αντάρτη της FARC έγινε λίγες μέρες αφότου ο ανώτατος Εισαγγελέας της Κολομβίας ανακοίνωσε ότι υπάρχουν αποδείξεις ότι η FARC διενεργούσε εκτρώσεις με την βια και παρά την θέληση των 500 τουλάχιστον γυναικών-μελών της γα να μην τις «χάσει» από πολεμίστριες.

Παρ ότι οι ισπανικές αρχές δεν έχουν ανακοινώσει το όνομα του συλληφθέντα, όλοι πιστεύουν ότι πρόκειται για τον Héctor Albeidis Arboleda Buitrago , για τον οποίον η Ιντερπόλ είχε εκδώσει «κόκκινο συναγερμό» ως ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τον αντάρτη της FARC με το ψευδώνυμο «η νοσοκόμα».
Σύμφωνα με τις κολομβιανές αλλά και τις ισπανικές αρχές πολλές από αυτές τις γυναίκες βιάστηκαν από «συντρόφους» τους, ενώ αρκετές από αυτές ήταν και ανήλικες.
Οι εξαναγκαστικές εκτρώσεις έλαβαν χώρα μεταξύ 1998 και 2000, ενώ οι επικεφαλής της ίδιας της οργάνωσης έχουν αρνηθεί τις καταγγελίες.