Φουντώνουν οι φήμες για τον Κιμ Γιονγκ Ουν: «Είναι σε κώμα, έχει αναλάβει η αδερφή του» | dete

Φουντώνουν οι φήμες για τον Κιμ Γιονγκ Ουν: «Είναι σε κώμα, έχει αναλάβει η αδερφή του»

Φουντώνουν διαρκώς οι φήμες για την υγεία του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, μέσα σε μια χρονιά που οι δημόσιες εμφανίσεις του είναι αρκετά περιορισμένες. Ο Chang Song-min, διπλωμάτης και πρώην βοηθός του πρώην προέδρου της Νότιας Κορέας, Kim Dae-jung ισχυρίστηκε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν «είναι σε κώμα, αλλά ακόμα είναι ζωντανός» όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

O Song-min πρόσθεσε ακόμη ότι η 33χρονη αδερφή του Kim Yo-jong έχει ήδη αναλάβει τα ηνία της εξουσίας. Και όλα αυτά ενώ τα Μέσα Ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας δημοσίευσαν φωτογραφίες που φαίνεται να δείχνουν τον ηγέτης της χώρας κατά τη διάρκεια μίας συνάντησης. Ωστόσο σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters αυτές οι φωτογραφίες δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν έχει αναλάβει την πολιτική της Βόρειας Κορέας απέναντι στις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα. Ο αδερφός της έχει ακόμα τον πλήρη έλεγχο της χώρας, όμως της έχει δώσει κάποιες αρμοδιότητες προκειμένου να μοιράσει το βάρος και το στρες που του προκαλούν οι μεγάλες ευθύνες.