Φινλανδία: Πτώχευση κήρυξε ο… Άγιος Βασίλης | dete

Φινλανδία: Πτώχευση κήρυξε ο… Άγιος Βασίλης

Πτώχευση κήρυξε το «Γραφείο του Αγίου Βασίλη» στην Φινλανδία, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει τους φόρους που όφειλε στο κράτος.

Η… κρίση χτύπησε και τον αγαπημένο Άγιο των παιδιών, με την εταιρεία που «κρύβεται» πίσω από το χωριό του Αγίου Βασίλη να αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, μετά την πτώση που καταγράφηκε στον αριθμό των επισκεπτών από την Ρωσία, οι οποίοι αποτελούσαν τους καλύτερους πελάτες του γραφείου.

Πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος Γιάρμο Καρινιέμι εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εταιρεία, στην οποία εργάζονται περίπου 20 άνθρωποι, θα καταφέρει να αποφύγει το «λουκέτο», αν και οφείλει ποσό ύψους 200.000 στην εφορία.

«Έχουμε μία ακόμη εβδομάδα να βρούμε τα χρήματα. Είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε» τόνισε ο κ. Καρινιέμι, η επιχείρηση του οποίου προσφέρει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα να φωτογραφηθεί κανείς με τον Άγιο Βασίλη έναντι αντιτίμου.

Το «Γραφείο του Άγιου Βασίλη», μία από τις πολλές επιχειρήσεις στη Λαπωνία με θέμα τον αγαπημένο Άγιο των παιδιών, δέχτηκε τουλάχιστον 300.000 επισκέπτες πέρυσι και είχε έσοδα σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ.