Φεστιβάλ σταφίδας στο Γρηγόρι | dete

Φεστιβάλ σταφίδας στο Γρηγόρι

Ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος «ο Άγιος Γρηγόριος» Γρηγόρι Αιγίου διοργανώνει φέτος για 23η συνεχή χρονιά τις εκδηλώσεις του ετήσιου Φεστιβάλ Σταφίδας στο Γρηγόρι Αιγιαλείας. Η Κεντρική Εκδήλωση του φετινού 23ου Φεστιβάλ Σταφίδας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιουλίου 2018 στην πλατεία του χωριού, η οποία διαθέτει, καθώς γνωρίζουν όλοι ο επισκέπτες, μοναδική θέα στο Αίγιο και στον Κορινθιακό Κόλπο.

Στην εκδήλωση αυτή προγραμματίζεται εκτός των άλλων και έκθεση φωτογραφικού υλικού με θέμα «Χωριό και Φύση». Πρόκειται για φωτογραφικό υλικό της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας, στο οποίο παρουσιάζονται αξιόλογα τοπία, κτήρια κ.α. από όλη την Ελλάδα.

Η Κεντρική Εκδήλωση θα περιλαμβάνει, εκτός από τα θέματα που αφορούν την Κορινθιακή Σταφίδα και δημοτικό-λαϊκό γλέντι με τη Χαρά Βέρρα και την ορχήστρα της, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Σταφίδας σκοπό έχουν την ανάδειξη του τοπικού προϊόντος της σταφίδας, με τις πολύ σημαντικές θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες, καθώς και την προβολή της περιοχής μας.