«Φαντομάδες της Ευρώπης»: Πιάστηκαν στο κέντρο της Αθήνας | dete

«Φαντομάδες της Ευρώπης»: Πιάστηκαν στο κέντρο της Αθήνας

Ένα νεαρό ζευγάρι Βούλγαρων «μακρυχέρηδων» που καταζητούνταν για χρόνια από την Interpol γιατί με κινηματογραφικό τρόπο «ξάφριζαν» χοντρά πορτοφόλια στην Αυστρία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης παγιδεύτηκαν χθες το απόγευμα στα δίχτυα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας του Αερολιμένα Αθηνών.
Το ζευγάρι, που όπως χαρακτηριστικά λένε οι αστυνομικοί ντυνόταν με ακριβά ρούχα και αξεσουάρ, επώνυμων οίκων του εξωτερικού, επισκεπτόταν μεγάλα malls και αφού κατόπτευαν το χώρο και «στάμπαραν» τα θύματα τους αφαιρούσαν με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις πορτοφόλια και τσάντες.
Στη συνέχεια, μετέβαιναν σε μηχανήματα τραπεζών και έκαναν αναλήψεις μετρητών. Το ντουέτο των Βούλγαρων είχε απασχολήσει την Ιντερπόλ για την διεθνή τους δράση ενώ στο παρελθόν είχαν εκτίσει ποινή φυλάκισης και έπρεπε να δίνουν το παρών από το 2015 στο Τμήμα Αγίου Δημητρίου. Κάτι το οποίο δεν έκαναν παραβιάζοντας τους περιοριστικούς όρους.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας του Ελευθέριος Βενιζέλος μετά από χτυπήματα που είχαν κάνει στις περιοχές του Αμαρουσίου, της Γλυφάδας και της Βούλας, από πληροφορίες κατάφεραν να τους εντοπίσουν και χθες το απόγευμα με μια οργανωμένη επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας τούς μπλόκαραν και τούς πέρασαν χειροπέδες δίνοντας τέλος στη δράση τους.