Φίδι στα παιδιατρικά εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Ρίου Μετά τα σκυλιά και τα περιστέρια… εμφανίστηκαν και ερπετά! | dete

Φίδι στα παιδιατρικά εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Ρίου Μετά τα σκυλιά και τα περιστέρια… εμφανίστηκαν και ερπετά!

Το είδαμε και αυτό! Γιατί δεν είναι μόνο τα αδέσποτα σκυλιά τα οποία μπαινοβγαίνουν στο Νοσοκομείο Ρίου, αλλά τελευταία… εμφανίστηκε και φίδι! Μάλιστα το ερπετό εντοπίστηκε στα εξωτερικά ιατρεία της Παιδιατρικής.

Εντρομοι οι γονείς ασθενών αλλά και κάποιοι εργαζόμενοι δεν ήξεραν τι να κάνουν, κάποιοι έβαλαν τις φωνές και τελικά στο σημείο εμφανίστηκαν κάποιοι φύλακες του Νοσηλευτικού Ιδρύματος. Οι οποίοι σκότωσαν το ερπετό (έστω και αν δεν ήταν δηλητηριώδες) προς… ανακούφιση όμως των παρισταμένων… αυτοπτών μαρτύρων!

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ του «Κόσμου», προ ημερών σκύλος, έχει μπει από την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου, εκεί δηλαδή όπου λογικά θα έπρεπε να υπάρχει ένας υπάλληλος που να ελέγχει ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει, αν θέλουμε να μιλάμε για νοσηλευτικά ιδρύματα και όχι για ανοικτά κλαμπ για πάσα χρήση, ή κατά το κοινώς λεγόμενο για εφαρμογή του «μπάτε σκύλοι αλέστε» στην …κυριολεξία.

Ο συγκεκριμένος σκύλος έμεινε εκεί, στη θέση του, για αρκετή ώρα. Θα μπορούσε κάλλιστα, αν είχε όρεξη, να πάρει τις σκάλες και να φτάσει στις κλινικές.

Ηταν ένας από τους δεκάδες αδέσποτους σκύλους του νοσοκομείου Ρίου που τριγυρνούν στην αυλή του. Ένας από τους αγαπημένους σκύλους που ωστόσο δεν είναι εμβολιασμένοι και ζουν σε συνθήκες που κάθε άλλο παρά αποτρεπτικές της ανάπτυξης ασθενειών.

Μία άλλη μέρα στο κυλικείο του ίδιου νοσοκομείου, μαζί με ασθενείς και συνοδούς, «τσιμπάνε» το κάτι τις τους και ορισμένοι φτερωτοί επισκέπτες. Τα περιστέρια επίσης ανενόχλητα έχουν μπει μέσα και …κολατσίζουν. Κανείς δεν τα ενοχλεί και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει στο πλαίσιο ποιάς λογικής αυτά συγκατοικούν με τους λοιπούς πελάτες, κάθονται μάλιστα και πάνω στα… τραπέζια τους και δίπλα στα φαγώσιμα.

Και όπως κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πως μπαίνουν μέσα, αν και εν δυνάμει φορείς επίσης σοβαρών ασθενειών, έτσι δεν μπορεί να πάρει όρκο και ότι, δεν θα αρχίσουν να κόβουν βόλτες στους διαδρόμους εφόσον χορτάσουν.

Νοσηλευτικό ίδρυμα ή… ζωολογικός κήπος; Θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχουμε δύο σε ένα. Διότι σε αυτό τον τόπο, όλα είναι πιθανά.