Υπό τον φόβο απειλών οι έλεγχοι της εφορίας στους επιχειρηματίες – «Βροχή» λουκέτων στις επιχειρήσεις

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά βίας με θύματα τους ελεγκτές φορολογικών ελέγχων. Την στιγμή που οι έλεγχοι κλιμακίων της ΑΑΔΕ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη σε όλη την επικράτεια, οι «παραβάτες» φαίνεται πως χάνουν κάθε έλεγχο στο άκουσμα των υπέρογκων προστίμων, αντιδρώντας έντονα, είτε εκτοξεύοντας απειλές και φθάνοντας ακόμα και στον ξυλοδαρμό των εφοριακών.

Μετά τον ξυλοδαρμό του εφοριακού στην Πάτμο, την προσαγωγή της εφόρου της Βέροιας ύστερα από μήνυση οπαδών του Αρ. Σώρρα και τον τραυματισμό εφοριακού στη ΔΟΥ Χανίων, χθες ιδιοκτήτρια εστιατορίου στη Σάμο εκτόξευσε απειλές εναντίον του εφοριακού που της επέβαλε την ποινή του 48ωρου λουκέτου για μη έκδοση αποδείξεων, όπως γράφει η «Καθημερινή».

Ολα ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα, όταν κλιμάκιο της τοπικής εφορίας στη Σάμο προχώρησε στην επιβολή του μέτρου της 48ωρης αναστολής λειτουργίας εστιατορίου, με τη συνδρομή της αστυνομίας.

Κατά τη διαδικασία όμως δημιουργήθηκαν έντονα επεισόδια από τους ιδιοκτήτες (απειλές και εξύβριση), ενώ έφτασαν στο σημείο να παραβιάσουν την πινακίδα σφράγισης, παρά την παρουσία των αστυνομικών. Η πράξη αυτή οδήγησε στη διεύρυνση της ποινής κατά 10 επιπλέον μέρες, ενώ η ιδιοκτήτρια οδηγήθηκε στο αυτόφωρο λόγω της παρεμπόδισης του ελέγχου, όπου της επιβλήθηκε ποινή 12 μηνών φυλάκισης με αναστολή.

Ωστόσο, η ποινή δεν τη σταμάτησε με αποτέλεσμα χθες τα ξημερώματα να τηλεφωνήσει στον εφοριακό που έβαλε το λουκέτο, απειλώντας τον.

Ύστερα από παρέμβαση του εισαγγελέα, η επιχειρηματίας  συνελήφθη εκ νέου.