ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΨΩΜΑ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΟΤΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ… ΕΙΝΑΙ C(L)OPY PASTE - «Ξεκατινιάστηκαν» στο facebook για την αντιγραφή του πληρώματος 94

 

Οι αντιδράσεις για το ρεπορτάζ μας σε σχέση με το Copypasteτου πληρώματος 94 (Παραθερισταί) από το Καρναβάλι της Βενετίας, αναμενόμενες.

Το τι «έσουραν» φίλοι του επικεφαλής του πληρώματος στο διαδίκτυο… δεν περιγράφεται! Αρχισαν να γράφουν περί «μιζέριας», κάποιοι υποστήριζαν πως… όλοι αντιγράφουν στο Πατρινό Καρναβάλι (μάθαμε ότι τίποτα δεν είναι πρωτότυπο – όλα αντιγραφές), τα έβαζε ο ένας με τον άλλον… χωρίς να αναφέρονται πολλές φορές σε ονόματα, γενικά… «ξεκαιτινιάστηκαν»!

Και όλα αυτά για ένα θέμα που όλοι συζητούσαν αλλά κανείς δεν είχε το θάρρος να γράψει. Και όταν ο «Κόσμος» του έδωσε την δημοσιότητα που έπρεπε (μια και το ζήτημα απασχολούσε την καρναβαλική Πάτρα)… έγινε της κακομοίρας!

Ως εφημερίδα κάναμε αυτό που έπρεπε. Δημοσιοποιήσαμε ένα αναμφισβήτητο ρεπορτάζ που σίγουρα «ενόχλησε»! Και επειδή ενόχλησε… κάποιοι φέρθηκαν σαν «κατίνες», ενώ θα μπορούσαν άνετα να παραδεχθούν όσα  έγιναν και… ούτε γάτα ούτε ζημιά!

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως εμείς πρώτοι τονίσαμε στο ρεπορτάζ μας πως «η αντιγραφή όχι απλά δεν ήταν κακή, αλλά αντίθετα ομόρφυνε το Πατρινό Καρναβάλι».

Όμως κακώς διεκδικήθηκε το βραβείο του «Πατρινού Πρωτοτύπου»! Αυτό σίγουρα έπρεπε να δοθεί σε άλλο πλήρωμα.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής Πέτρος Ψωμάς δήλωσε στον MaxFmπως είχαν λάβει την άδεια να αντιγράψουν από την ομάδα που συμμετείχε στο Καρναβάλι της Βενετίας και… δεν βλέπει το λόγο που έγινε τόσος ντόρος.

Οι φίλοι όμως του Πέτρου Ψωμά… δεν περιορίστηκαν μόνο στο να βάλλουν κατά της εφημερίδας (μιλάμε για ξεκατίνιασμα στο facebook) αλλά και κατά άλλων καρναβαλιστών για τους οποίους φαντάζονταν πως… είναι εχθροί τους και πως «έδωσαν στο πιάτο» το ρεπορτάζ στην εφημερίδα!

Και φυσικά τους πήρε η μπάλα όλους αφού έγραψαν πως «δεν υπάρχει παρθενογέννεση» πως «όλοι αντιγράφουν» και άλλα τέτοια! Clopypasteόλο το καρναβάλι λοιπόν, κατά τους υποστηρικτές του πληρώματος 94.

Το ρεπορτάζ του «Κόσμου» έγινε viral και συζητήθηκε ευρέως σε όλη την Πάτρα. Το 99% των Πατρινών κατάλαβαν την ουσία του. Το 1% «ξεκατινιάστηκε (προφανώς δεν έμειναν στην ουσία του ρεπορτάζ αλλά πίστεψαν πως… θίγουμε τον Πέτρο Ψωμά και το πλήρωμά του).

Εμείς ξανατονίζουμε: Τέτοια πληρώματα θέλουμε στο Καρναβάλι. Και μπράβο στο 94 και για την υπέροχη αντιγραφή. Όμως η αντιγραφή, ως έννοια, δεν έχει καμία σχέση με το βραβείο του «Πατρινού Πρωτοτύπου»!

Υ.Γ. Στον μόνο που δεν επιτέθηκαν ήταν στον φιλόλογο και συγγραφές Κώστα Λογαρά ο οποίος με κείμενό του «έβαλλε» κατά του Πέτρου Ψωμά θυμίζοντας και μία άλλη αντιγραφή από κείμενα του λογοτέχνη τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στο βιβλίο «Πατρινό σαν σήμερα» του επικεφαλής του πληρώματος.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΟΣΜΟΣ έγινε viral και αφορμή για εκατοντάδες συζητήσεις και σχόλια στο διαδίκτυο!