Τώρα: Το σπάνιο φαινόμενο που πλημμυρίζει το Ρίο χωρίς αέρα!- Δείτε απίστευτες εικόνες από την παραλιακή

18.09.2020 / 12:47
παραλια-ριου-1-1

Ένα σπάνιο φαινόμενο κατά το οποίο η θάλασσα βγαίνει στη στεριά χωρίς να φυσάει αέρας, το γνωστό φαινόμενο της Ρεστίας βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και πάνω από δύο ώρες στην περιοχή του Ρίου στην Πάτρα κα έχει πλημμυρίσει την παραλιακή ζώνη. ιδίως στο σημείο μπροστά απο το κάμπινγκ από όπου και οι φωτογραφίες. Το νερό φτάνει όπως βλέπετε μέχρι το γόνατο. “Περιμένουμε την Πολιτική Προστασία του Δήμου να έρθει να δώσει λύση, έχουμε πλημμυρίσει”, λέει στο dete.gr η πρόεδρος της κοινότητας Νικολίτσα Μπετιχαβά. “Φανταστείτε να είχε έρθει εδώ και ο Ιανός τι θα γινότανε με τα μέτρα που υποτίθεται ότι είχαν ληφθεί”.

Ρεστία είναι το κύμα που δεν οφείλεται σε φανερή αιτία αλλά σε άνεμο που έπνευσε σε προγενέστερο χρόνο ή σε άλλη περιοχή, εν προκειμένω στο Ιόνιο όπου χτύπησε ο Ιανός.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του δημοτικού συμβούλιου της παράταξης Αλεξόπουλου, Νίκου Μοίραλη:

«Η πολιτική προστασία ενημερώνει τους πάντες πως ο Ιανός θα πλήξει την περιοχή της Αχαΐας άρα και την Πάτρα.

Ο Δήμος Πατρέων έχει ενημερωθεί εδώ και 2 μέρες για το τι μέλλει γενεσθαι ως αναφορά τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Οι προβλέψεις έδειχναν ακόμη χειρότερα φαινόμενα από αυτά που έχουμε βιώσει στη Πάτρα μέχρι και σήμερα, Παρασκευή 18/09/2020.

Στο χωριό μας, το Ριο, η σημερινή κατάσταση αποδεικνύει περίτρανα πως η Δημοτική αρχή και συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος της περιοχής μας πετάνε χαρταετό και έχουν αφήσει τους κατοίκους & τους καταστηματάρχες στο έλεος της κακοκαιρίας!

Φανταστείτε να συνέβαιναν αυτά που μας προειδοποίησαν οι μετεωρολόγοι…”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα