ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: παρέμβαση στο Ρίον για τα προβλήματα της περιοχής | dete

ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: παρέμβαση στο Ρίον για τα προβλήματα της περιοχής

«Στις 14-10-2016, αντιπροσωπία της παράταξης «Τώρα για την Πάτρα, αποτελούμενη από τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Φίλια Ανδρέα, κ. Σιγαλό Γεώργιο, κ. Μανέτα Ιωάννη, το Γραμματέα Αντώνη Κότσαλη και το μέλος Καυκά Ιωάννη συναντήθηκαν με εκπροσώπους εκπολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Ρίου.

Οι εκπολιτιστικοί Σύλλογοι ανέφεραν τα προβλήματα των περιοχών τους όπως στο οδικό δίκτυο, στο δίκτυο ύδρευσης σε σχέση με την ποιότητα και την ποσότητα του νερού, στην πρόσφατη υπερβολική αύξηση των Δημοτικών Τελών χωρίς την αντίστοιχη ανταποδοτικότητα για την περιοχή τους, στην έλλειψη ηλεκτροφωτισμού, στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης του αποχετευτικού δικτύου, στα προβλήματα που προέκυψαν με την εμπλοκή της κτηματικής υπηρεσίας σε παραλίες της ενότητας και αφορούν τη λειτουργία των καταστημάτων αλλά και τη συντήρηση των υποδομών, στην σοβαρή πιθανότητα να προκύψουν σοβαρά προβλήματα με την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής της Ολυμπίας οδού με παράπλευρους δρόμους διαλυμένους και ρέματα τα οποία αδυνατούν να παροχετεύσουν τους όγκους νερού που συλλέγονται από το δίκτυο της νέας εθνικής οδού, στην αναγκαιότητα απομάκρυνσης εναπομείναντων  υλικών αμιάντου στην περιοχή, στην εγκατάλειψη συντήρησης των σχολείων, στην άσχημη κατάσταση του κοιμητηριού του Αγίου Βασιλείου, στην διάβρωση των ακτών όλης της περιοχής, στην έλλειψη απόφασης για την χρήση των εγκαταλειμμένων κτιρίων της γέφυρας του Ρίου και άλλα θέματα εξίσου σημαντικά.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης μας δεσμεύτηκαν να φέρουν τα θέματα της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Ρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση και διαβεβαίωσαν τους κατοίκους της περιοχής ότι θα συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις στην επίλυση των προβλημάτων διαμέσου παρεμβάσεων και τοποθετήσεων στα όργανα διοίκησης που μετέχουν.