Τσιόδρας: Πώς αντέδρασε το Twitter στο συγκινητικό «αντίο» από την τακτική ενημέρωση για την πανδημία | dete

Τσιόδρας: Πώς αντέδρασε το Twitter στο συγκινητικό «αντίο» από την τακτική ενημέρωση για την πανδημία

Από το ξεκίνημα των δηλώσεών του ήταν φανερή η συγκινησιακή φόρτιση. Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, όντας ενοχλημένος απ' όσα του καταλόγισαν, έκανε τον απολογισμό αυτής της μεγάλης προσπάθειας να μείνει η χώρα και ο πληθυσμός της όσο πιο μακριά μπορεί από τη δίνη της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και στο τέλος, απαγγέλοντας απόσπασμα από ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη, έκλεισε έναν κύκλο επικοινωνίας με τους Έλληνες, αναγγέλοντας ότι σταματούν οι απευθείας ενημερώσεις και ότι ο ίδιος θα δώσει πλέον μεγαλύτερη βάση στα ιατρικά του καθήκοντα.

Σε όλη τη διάρκεια της καραντίνας και της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων για την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, ο καθηγητής Λοιμοξιολογίας συγκέντρωσε πολλές συμπάθειες, τουλάχιστον από τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου. Έδειξε ευαισθησίες, συγκίνηση, πολλές φορές προσπαθούσε να κρατηθεί και να μην δακρύσει, συνεχίζοντας την ενημέρωση για ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, που νοσούσαν, που έδιναν μάχη στα νοσοκομεία. Μία μικρότερη μερίδα, του άσκησε κριτική, προβαίνοντας ακόμα και σε χαρακτηρισμούς. Κάτι αναμενόμενο, καθώς συμβαίνει σε όλα τα δημόσια πρόσωπα.

Το Twitter, ωστόσο, αντιδρούσε τότε, και συνέχισε να αντιδρά και μετά το «αντίο» του Σωτήρη Τσιόδρα από την τακτική ενημέρωση. Ας δούμε μερικά σχόλια:

psarros@psarros541

Σωτήρης Τσιόδρας: "Η μόνη βεβαιότητα στην επιστήμη είναι η αβεβαιότητα. Η εντιμότητα να πει κανείς «δεν γνωρίζω»."
Μακάρι να λέγονταν συχνότερα αυτές οι δυο λέξεις. Ευχαριστούμε, κ. Καθηγητά.

41 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

 

Prison break@Prisonbreak74

Τσιόδρας: «Παραμένω μαθητής, παρά καθηγητής» - Αρχή άνδρα δείκνυσι.

34 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

 

Davidoff Cat@Davidof17928386

Μας αποχαιρέτησαν οι κύριοι Τσιόδρας κ Χαρδαλιάς σήμερα μετά από 72 μέρες ενημέρωσης.Τους ευχαριστούμε πρώτα από όλα γιατί ήταν ανθρώπινοι κ μας υπενθύμισαν πως είναι να ζεις σε μια κοινωνία με μπροστάρηδες στα δύσκολα, άτομα που σέβονται τη ζωή του καθενός, όποιος κι αν είναι 💗

78 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

 

Saga@KourCostas

Ο Τσιόδρας απέδειξε ότι αντίδοτο στην συκοφαντία, στην μικροψυχία, στις κραυγές, στα fake news, είναι και πάντα θα είναι η γνώση του εκάστοτε αντικειμένου.

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Saga

efi terzaki@EfiTerzaki

Ένας εξαίρετος Επιστήμων και Άνθρωπος δίδαξε ταπεινότητα και αισιοδοξία... Τον ευχαριστούμε!

18 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Nαταλία.@ploutarx

Τέλος ο &ο αγαπημένος μου Χαρδαλιάς &θα γράψω μόνο αυτό που είπε &με ανατριχιασε:"Δεν είναι απλά ηλικιωμένοι,είναι γονείς μας,γιαγιάδες,παππούδες μας,χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε ταυτότητα"..
👏👏👏

114 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

 

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Romanos 🇬🇷

 

Fofiko05@FOFIKO05

Ένα ευχαριστώ είναι λίγο μπροστά σε αυτό τον άνθρωπο με την ευγενική μορφή και ψυχή!!!! Υποκλίνομαι!!!!Τα λόγια είναι περιττά.Τιμή μας που μας ανεχτηκατε , καθοδηγήσατε και μας διδαξατε!!! Ένα μεγάλο respect#Τσιοδρας#

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Fofiko05

 

Giota@GiotaQual

Υπάρχουν εκείνοι οι "λίγοι" που τον λοιδορούν γιατί δεν μπόρεσαν να δουν πέρα από το στενό μυαλό τους και την προκατάληψή τους.
Υπάρχουμε κι εμείς οι πολλοί που ευχαριστούμε και υποκλινόμαστε στον επιστήμονα και άνθρωπο που ανέτρεψε τον μύθο ότι οι γιατροί δε λυγίζουν

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Giota

 

Zoimas@zoioiko

Κατάφερε με το ήθος , τις γνώσεις και την αποτελεσματικότητα του ο Κύριος να κερδίσει τον σεβασμό και την εκτίμηση όλου του πλανήτη, πλην των αγραμμάτων συριζοτενεκεδων!!! Μόνο για λύπηση τα κομπλεξικά ανθρωπάκια!!!

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Zoimas

Akropotamos@akropotamitsa

Σας ευχαριστούμε πολύ @STsiodras, για το ότι μας υπενθυμίσατε τη σημασία της απλότητας, της ανθρωπιάς και της ευαισθησίας. Ενας φύλακας άγγελος επί γης για όλους μας!

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Akropotamos

Το Αντιδραστικό Κουνούπι@logoapospa

Α ρε Πολάκης που σας χρειάζεται. Πολύς σας πέφτει ο
Θέλετε "γιατρούς" που να λενε χιβ τον HIV και να καπνίζουν μέσα στο υπουργείο υγείας. Αυτά σας αξίζουν. Λυπάμαι

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Το Αντιδραστικό Κουνούπι

Giota@GiotaQual

Υπάρχουν εκείνοι οι "λίγοι" που τον λοιδορούν γιατί δεν μπόρεσαν να δουν πέρα από το στενό μυαλό τους και την προκατάληψή τους.
Υπάρχουμε κι εμείς οι πολλοί που ευχαριστούμε και υποκλινόμαστε στον επιστήμονα και άνθρωπο που ανέτρεψε τον μύθο ότι οι γιατροί δε λυγίζουν

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Giota
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Φούκος

 

Effie Mavropoulou@effiemavro

Ενέπνεε σεβασμό και εμπιστοσύνη. Μας πρόσεχε, μας συμβούλευε, μας εμψύχωνε. Σαν ένας συντηρητικός μπαμπάς που λες τις αμαρτίες σου, γιατί ξέρεις ότι δε θα σε μαλώσει. Θα σε στηρίξει και θα σου δείξει το δρόμο. Ευχαριστούμε κ. Τσιοδρα

Προβολή εικόνας στο Twitter
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Effie Mavropoulou

Nike Morgan @😷😉😂@NikeMorgan

Thank you, good sir. How many of us living in Greece owe our lives to this doctor? @STsiodras

Προβολή εικόνας στο Twitter
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Nike Morgan @😷😉😂

Dister@Dister25811684

Σε ευχαριστούμε! Ίσως δεν είναι τυχαίο το όνομα. Σωτήρα όλων. Κι αυτών που βλέπουν και διακρίνουν κι όσων το παίζουν ήρωες κρυμμένοι στην ασφάλεια που τους πρόσφερες απλόχερα. Εύχομαι να μην σε δούμε ξανά φίλε σ'αυτό το πόστο. Αλλά ταχυδρόμο σε ευχάριστα νέα !

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Dister

Police-Voice@PoliceVoice

ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ! ! Να είσαι γερός και δυνατός!

Προβολή εικόνας στο Twitter
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Police-Voice

wonder land@pop_dimi

Ενας άνθρωπος ταπεινός με φόβο Θεού, με γνώση κ καλλιέργεια, ένας φωτισμένος γιατρός κ επιστήμονας, ο γλυκύτατος κύριος Τσιοδρας είναι ο Έλληνας που αξίζει σ αυτή τη χώρα κ όχι τα ανίκανα τίποτα που μόνο σκουζουν κ βρίζουν.