Τσιόδρας: Κανένας βουλευτής του Ποταμιού δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση | dete

Τσιόδρας: Κανένας βουλευτής του Ποταμιού δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

«Αν από το δημοψήφισμα σήμερα βγει “ναι” και προχωρήσουν στη συνέχεια οι γείτονές μας στις συνταγματικές αλλαγές, η πίεση προς την Ελλάδα από ΗΠΑ και ΕΕ θα είναι πολύ μεγάλη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε ότι στο κόμμα του βλέπουν θετικά τη συμφωνία παρά τα προβλήματά της και επισημαίνει ότι «αν δεν ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ τη συμφωνία, δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία και η χώρα πάει σε εκλογές». «Εμείς ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δεν δίνουμε. Κανένας βουλευτής του Ποταμιού δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», σημείωσε.

Ο εκπρόσωπος του Ποταμιού υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει τις ευθύνες της για την τραγωδία στο Μάτι, ενώ για τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για σκάνδαλο στη διαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό υπογράμμισε ότι «έχουμε πάρει από την ΕΕ 1,6 δισ. ευρώ και αυτή τη στιγμή η Μόρια είναι ο χειρότερος προσφυγικός καταυλισμός στον κόσμο. Χειρότερος από αυτούς στην Τουρκία και την Αφρική. Αυτό από μόνο του είναι σκάνδαλο».

Αναφερόμενος στη συζήτηση για συγκρότηση προοδευτικού μετώπου από το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και το ΠΟΤΑΜΙ ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι έχει φροντίσει να την ακυρώσει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που συγκυβερνά περίπου τέσσερα χρόνια αγκαλιά με την ακροδεξιά και σημείωσε: «η Σοσιαλδημοκρατία, που άνθησε μεταπολεμικά, συνέβαλε καθοριστικά στην οικοδόμηση κοινωνικού κράτους μέσω της αναδιανομής εντός εθνικών συνόρων, δεν έχει τις απαντήσεις στην εποχή της παγκοσμιοποίησης».

«Οι πιο ριζοσπαστικές - προοδευτικές προτάσεις βρίσκονται στο κοινό μανιφέστο Εμανουέλ Μακρόν - Γκι Φέρχοφσταντ στο οποίο μιλούν για επανίδρυση της ΕΕ» δήλωσε ο κ. Τσιόδρας.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ