Τσιόδρας: Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού τις επόμενες μέρες στην Ευρώπη | dete

Τσιόδρας: Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού τις επόμενες μέρες στην Ευρώπη

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε σε όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη.

Ο ίδιος τόνισε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στις 18:00, ότι «δεν έχουμε πορεία Ιταλίας. Ωστόσο εάν αρθούν τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι τώρα η κυβέρνηση τα πράγματα θα αλλάξουν».

Παράλληλα ο κ. Τσιόδρας συμπλήρωσε ότι δεν παρατηρείται εκθετική αύξηση. Όμως τόνισε ότι μελέτες που έχουν γίνει αναφέρουν ότι τα κρούσματα του κορονοϊού αυξήθηκαν κατά 10 φορές παραπάνω στην Ευρώπη μέσα σε 14 μέρες, ενώ αναμένεται περαιτέρω αύξηση με βάση τα δεδομένα που είναι γνωστά για τον φονικό ιό αλλά και την πορεία της επαρχίας Χουμπέι, στην Κίνα όπου ξεκίνησε ο κορονοϊός.

Επίσης ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας διευκρίνισε πως «η πορεία της επιδημίας θα είναι ανάλογη με τα μέτρα περιορισμού και την τήρησή τους». Αναφερόμενος στο θάνατο του Γερμανού καθηγητή που επισκέφτηκε για σεμινάρια το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως παρουσιάστηκε θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα του ασθενή. Μάλιστα ανακοίνωσε πως η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε και ενέκρινε πρωτόκολλο θεραπευτικής αγωγής για όσους νοσηλεύονται.