Τσίπρας: Υπάρχει συναντίληψη των πολιτικών δυνάμεων στο Κυπριακό

Συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο εχει αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις επαφές που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά και τις τηλεφωνικές του επικοινωνίες για το Κυπριακό.

Στον διάλογο που είχαν μπροστά από τις κάμερες ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως : «Η διαπραγμάτευση για το Κυπριακό βρίσκεται σε ευαίσθητο στάδιο. Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό ότι υπάρχει συναντίληψη όλων των πολιτικών δυνάμεων και υποστήριξη πάγιων θέσεων της ελληνικής πλευράς».

Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος​ υπογράμμισε τη σημασία που έχει το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι «εφοδιασμένος με στέρεη γραμμή που στηρίζουν το σύνολο σχεδόν των πολιτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Κύπρο».

Τόνισε ότι η γραμμή είναι και ευρωπαϊκή γιατί η κυριαρχία της Κύπρου είναι και ευρωπαϊκή. «Οι εκπτώσεις στην κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν νοούνται γιατί κάθε παραβίαση συνιστά παραβίαση του ευρωπαϊκού δικαίου» διεμήνυσε.

«Υπάρχει ενότητα και θωράκιση του Κυπριακού, επιτέλους. Υπάρχουν πολλοί και στην Ε.Ε. που στηρίζουν δίκαιη και βιώσιμη λύση» σημείωσε.