Τσίπρας: Πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τις πιέσεις για μειώσεις στις συντάξεις | dete

Τσίπρας: Πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τις πιέσεις για μειώσεις στις συντάξεις

Πολιτική σκοπιμότητα βλέπει πίσω από την επιμονή των δανειστών πίσω από τις πιέσεις για νέες περικοπές στις συντάξεις ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών μετά και το βαρύ κλίμα που υπάρχει λόγω της εμπλοκής στις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες μιλά για ειλικρινή βήματα για να καλυφθούν οι διαφορές από την ελληνική πλευρά και για επιμονή των Θεσμών για περικοπές στις συντάξεις από την άλλη. Τονίζει δε ότι είναι ζήτημα δημοκρατίας και ότι  «δεν έχουμε το δικαίωμα να θάψουμε την ευρωπαϊκή δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε».

Ολόκληρη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στην ΕφΣυν έχει ως εξής:

«Μόνο πολιτική σκοπιμότητα μπορεί κανείς να διακρίνει στην επιμονή των θεσμών για νέες περικοπές στις συντάξεις μετά από πέντε χρόνια λεηλασίας από τα μνημόνια.
Η ελληνική κυβέρνηση προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με σχέδιο και με τεκμηριωμένες αντιπροτάσεις. Θα περιμένουμε υπομονετικά έως ότου οι θεσμοί προσχωρήσουν στον ρεαλισμό. Αν όμως κάποιοι εκλάβουν ως αδυναμία την ειλικρινή μας επιθυμία για λύση και τα βήματα που έχουμε κάνει για να καλύψουμε τις διαφορές, ας αναλογιστούν: Δεν κουβαλάμε μόνο μια βαριά ιστορία αγώνων. Κουβαλάμε στις πλάτες μας την αξιοπρέπεια ενός λαού, αλλά και την ελπίδα των λαών της Ευρώπης. Είναι πολύ βαρύ το φορτίο για να το αγνοήσουμε. Δεν είναι ζήτημα ιδεολογικής εμμονής. Είναι ζήτημα δημοκρατίας. Δεν έχουμε το δικαίωμα να θάψουμε την ευρωπαϊκή δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε».