Τσίπρας για Σακελλαροπούλου: Θα τη στηρίξουμε, δεν κάνω το ίδιο λάθος με τον Μητσοτάκη | dete

Τσίπρας για Σακελλαροπούλου: Θα τη στηρίξουμε, δεν κάνω το ίδιο λάθος με τον Μητσοτάκη

Πριν ανακοινώσει την απόφασή του και τη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αν θα στηρίξει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου δηλαδή, ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να μάθει αν ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας προτίθεται να είναι υποψήφιος ξανά. Και αφού το ερώτημα απαντήθηκε, ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάστηκε για τις ανακοινώσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε τη δήλωσή του με επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον για επικοινωνιακό τακτικισμό και γιατί δεν πρότεινε ξανά για πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο.

“Ο κ. Μητσοτάκης διέπραξε μέγα ατόπημα που διέσυρε επί μήνες το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και μέγα λάθος που δεν πρότεινε ξανά τον Προκόπη Παυλόπουλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τον αντιγράψει. Εγώ δεν θα κάνω ό,τι εκείνος το ’15 που καταψήφισε τον Παυλόπουλο”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ανακοινώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει την υποψηφιότητα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

“Η θετική μας ψήφος δεν είναι μια επικοινωνιακή πολιτική αλλά μια συνειδητή επιλογή”, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. “Στην πολιτική έχει μεγαλύτερη σημασία η συνέπεια”.