Τριτοκοσμικές συνθήκες για οικογένεια – Χωρίς ρεύμα εδώ και εννέα μήνες!

23.10.2020 / 4:41
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
diakopi20reuma_1

Τον δικό της «Γολγοθά» για διάστημα μεγαλύτερο των εννέα μηνών ζει μια πολύτεκνη οικογένεια στην τοπική κοινότητα Μυρτιάς.

Επί καθημερινής βάσεως τα μέλη της προσπαθούν να επιζήσουν ελλείψει όλων των απαραίτητων τροφών, με τους γονείς όπως είναι λογικό να κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου να καταφέρουν να μην στερηθούν τα παιδιά τους όλα όσα έχουν ανάγκη.

Τα συνολικά 8 μέλη της οικογένειας από τη Μυρτιά, δύο γονείς, δύο ενήλικα παιδιά, δύο ανήλικα και δύο εγγόνια, ζουν εντός ενός οικήματος με σοβαρές και πολυάριθμες ελλείψεις σε καθημερινή βάση, με τη μητέρα της οικογένειας Δήμητρα Νικολοπούλου να βιώνει τον «εφιάλτη» που καμία μάνα δεν θα ήθελε να ζει, αφού δεν μπορεί να προσφέρει ορισμένες φορές ούτε τα απαραίτητα στα παιδιά της.

Τριτοκοσμικές συνθήκες

Η κ. Νικολοπούλου μας υποδέχθηκε στο εσωτερικό του σπιτιού της, όπου μοιράστηκε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ίδια και η οικογένειά της στην καθημερινότητά τους. Σπίτι δίχως τζάμια στις μπαλκονόπορτες, δίχως κεντρική πόρτα, με ένα απλό κρεβάτι και μια κουκέτα προκειμένου να κοιμούνται όλα τα μέλη της οικογένειας, δίχως βιβλιοθήκη για να βάλουν τα παιδιά τα βιβλία, δίχως τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται μια νοικοκυρά στην κουζίνα προκειμένου να μπορεί να προσφέρει ότι είναι δυνατόν στα παιδιά της, με ντουλάπια ετοιμόρροπα και με μια τουαλέτα για να εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των μελών, όπως καταλαβαίνει κανείς οι συνθήκες στις οποίες ζει η οικογένεια της Δήμητρας Νικολοπούλου είναι τραγικές.

Δίχως ρεύμα για μήνες!

Όπως τόνισε η κ. Νικολοπούλου, το διάστημα που παραμένει η οικία τους δίχως ρεύμα φτάνει τους εννέα μήνες, με τον προηγούμενο χειμώνα να ήταν ιδιαίτερα δύσκολος για την οικογένεια που παρά τα προβλήματά της δεν έχει σταματήσει να παραμένει ενωμένη, γεγονός που την έχει οδηγήσει στην επιβίωση μέχρι και σήμερα. Τα χρέη προς τη ΔΕΗ και τον ιδιωτικό πάροχο είναι αρκετά, με την έλλειψη σταθερών εσόδων στην οικογένεια να είναι και αυτή που την οδήγησε στη δύσκολη αυτή κατάσταση.

Ελάχιστοι βοηθούν!

Απεγνωσμένη εμφανίζεται πλέον η μητέρα της οικογένειας, που βλέπει πως το τελευταίο διάστημα τα πράγματα δυσκολεύουν ολοένα και περισσότερο. Τα φαγητά που έχουν δεν επαρκούν για να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες της οικογένειας και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πρόσφατα να λιποθυμήσει η κόρη της εντός του σχολικού χώρου, γεγονός που αναστάτωσε τη μητέρα. Εργασία που να τους προσφέρει ένα σταθερό εισόδημα δεν υπάρχει, με τον πατέρα να αναλαμβάνει κατά διαστήματα «μερεμέτια» που του φέρνουν ελάχιστα χρήματα που προσπαθεί να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προκειμένου να αντέξει η οικογένειά του.

Όλο αυτό το διάστημα της ταλαιπωρίας, ελάχιστοι ήταν αυτοί που πρόσφεραν τη βοήθειά τους στην οικογένεια. Η ευγνωμοσύνη της μητέρας είναι τεράστια για τη γειτόνισσά της που κατά διαστήματα δίνει στα παιδιά της τροφή, καθώς και στο «Χαμόγελο του Παιδιού» που ουκ ολίγες φορές έχει βοηθήσει τα μέγιστα προκειμένου τα παιδιά να τρέφονται και να ξεχνούν τις δυσκολίες που βιώνουν και να νιώσουν λίγο τη χαρά της ηλικίας τους.

Κρατική ενίσχυση… με το «σταγονόμετρο»!

Όσον αφορά κάποια κρατική ενίσχυση, η κ. Νικολοπούλου σημείωσε πως έχει λάβει ελάχιστες φορές ΚΕΑ και μόνο 150€ κάθε φορά, χρήματα τα οποία όπως φαίνεται δεν επαρκούν για να ανταπεξέλθει η οικογένεια στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Επιπλέον, πρόσθεσε πως ακόμα και η νύφη της δεν μπορεί να φτιάξει τα χαρτιά της για να μπορέσει να πάρει κάποιο επίδομα. «Στενοχωριέμαι που δεν μπορώ να προσφέρω αυτά που θέλω στα παιδιά μου», δήλωσε με δάκρυα στα μάτια η πολύτεκνη μητέρα που ζητά από τον κόσμο έστω και την ελάχιστη βοήθειά του για χάρη της υγείας των παιδιών της.

«Ότι χειρότερο»!

Την κατάσταση από τη δική της οπτική περιέγραψε η 15χρονη κόρη της κ. Νικολοπούλου, Μαρία Κανελλοπούλου. «Η κατάσταση που ζούμε είναι άσχημη. Πρόσφατα μάλιστα ζαλίστηκα στο σχολείο λόγω της πείνας. Είναι ότι χειρότερο να ζεις την καθημερινότητα δίχως τα απαραίτητα», ήταν τα λόγια-«μαχαιριά» του 15χρονου κοριτσιού που εξαιτίας των δυσκολιών που βιώνει η οικογένειά της έχει χάσει το χαμόγελό του.

Ενήμεροι δήμος και Μητρόπολη

Για την κατάσταση της οικογένειας ενημερώθηκε άμεσα ο δήμος και η Μητρόπολη Ηλείας. Με το άκουσμα της είδησης, κλιμάκιο του δήμου μετέφερε άμεσα τρόφιμα πρώτης ανάγκης στην οικογένεια, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται ο δήμος να μεριμνήσει για περαιτέρω στήριξη στην οικογένεια. Ωστόσο, το ζήτημα είναι γνωστό και από τη Μητρόπολη που αναμένεται να καταγράψει όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένεια και τις ελλείψεις που έχει σε είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να τρέξει τις διαδικασίες για να καλυφθεί ένα μέρος αυτών.

patrisnews.com 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα