Τριπλό πύρινο μέτωπο στο Δυτική Αχαΐα – Προς εκκένωση Άρλα, Πετροχώρι, Ελαιοχώρι- Απομακρύνθηκαν οι μοναχές στην Αγ. Μαρίνα | dete

Τριπλό πύρινο μέτωπο στο Δυτική Αχαΐα - Προς εκκένωση Άρλα, Πετροχώρι, Ελαιοχώρι- Απομακρύνθηκαν οι μοναχές στην Αγ. Μαρίνα

Μεγάλος είναι ο κίνδυνος από το τριπλό μεγάλο πύρινο μέτωπο που κατακαίει τη Δυτική Αχαία.

Η φωτιά έχει πλησιάσει αρκετά τρία χωριά, τα οποία είναι προ της εκκένωσης. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα χωριά Άρλα, Ελαιοχώρι, Πετροχώρι.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαίας Χρήστος Νικολάου κάνει μεγάλη έκκληση για περισσότερα πυροσβεστικά μέσα ενώ κραυγή αγωνίας εκφράζουν και οι μοναχές της Αγίας Μαρίνας.

Εκκενώθηκε το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας, το οποίο απειλείται από τη φωτιά. Πριν από λίγο, αστυνομικοί πήραν τις μοναχές από τη μονή και τις μετέφεραν σε ασφαλές σημείο.

«Θα καούμε», φωνάζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυλόφου Αγίας Μαρίνας Γιώργος Ρήγας που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή της φωτιάς στο σημείο.

Όλοι απευθύνουν δραματική έκκληση για ενίσχυση των δυνάμεων για να μην καεί το μοναστήρι και κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

 Έκτακτο Συντονιστικό συγκαλεί αυτή την ώρα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η συνεδρίαση θα γίνει στην Άρλα για να διαπιστωθούν οι εξελίξεις απο το μέτωπο της πυρκαγιάς.