Τραυματισμός 20χρονης από πρόσκρουση σκάφους στη Ζάκυνθο | dete

Τραυματισμός 20χρονης από πρόσκρουση σκάφους στη Ζάκυνθο

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' Ν.Ζ.353 για πρόσκρουση του σκάφους στην θαλάσσια περιοχή Μαραθιά Ζακύνθου κατά τη διάρκεια θαλάσσιας εκδρομής με δεκαεννέα επιβαίνοντες.

Συγκεκριμένα και κατά την προσπάθεια του Κυβερνήτη να αποφύγει αντικείμενο που έπλεε στη θάλασσα, προσέκρουσε σε προεξέχοντα βράχο στην ανωτέρω περιοχή. Το σκάφος κατέπλευσε στο λιμενίσκο Αγίου Σώστη Λαγανά αυτοδύναμα.

Από την πρόσκρουση τραυματίστηκε μία εικοσάχρονη αλλοδαπή, η οποία μεταφέρθηκε με όχημα της πλοιοκτήτριας εταιρείας σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο της περιοχής, ώστε να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Στο μεταξύ, χθες το  μεσημέρι λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο Ιόνιο, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λευκάδας για περιστατικό προσάραξης του Τ/Χ σκάφους ''LIBERTY'' Τ.Μ 138, με δυο επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Γέρακα.

Στην περιοχή έσπευσε το Τ/Χ σκάφος ''ALMA LIBRE'' Τ.Μ. 216 καθώς και περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Το ''ALMA LIBRE'' αποκολλήθηκε με την αρωγή του ''LIBERTY'' και στη συνέχεια με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους κατέπλευσαν στο λιμένα Νικιάνα Λευκάδας.

Από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν προκλήθηκε τραυματισμός. Από την οικεία Λιμενική Αρχή διενεργείται προανάκριση, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του Τ/Χ μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας.