Τρανσέξουαλ έγινε μητέρα | dete

Τρανσέξουαλ έγινε μητέρα

Εγινε μπαμπάς, αλλά γέννησε ο ίδιος το κοριτσάκι του. Ο 19χρονος Χένρι Στέιν από την Ισλανδία, που γεννήθηκε κορίτσι, όμως πριν από έναν χρόνο αποφάσισε να κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου, πάνω στους δυο μήνες ορμονοθεραπείας ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος από τον φίλο του.

Ο Στέιν και ο σύντροφός του Θορίρ Λέο Πέτουρσον είχαν σχέση από τον Φεβρουάριο του 2015, ενώ ήταν για πολλά χρόνια φίλοι. Αν και δεν είχαν προγραμματίσει την εγκυμοσύνη, ο Στέιν με τον Πέτουρσον αποφάσισαν να κρατήσουν το παιδί και να δημιουργήσουν οικογένεια στη μικρή κοινότητα του Αρσκογκσάντουρ στην οποία ζουν, αδιαφορώντας για τα σχόλια που θα άκουγαν. Ο Στέιν δε αποφάσισε να βάλει σε δεύτερη μοίρα τη μετάβασή του σε άνδρα, προκειμένου να προστατέψει το παιδί που είχε στα σπλάχνα του, και έτσι, για να αποφευχθούν πιθανές επιπλοκές, διέκοψε την ορμονοθεραπεία. Οπως λέει, βίωσε την εγκυμοσύνη σχεδόν όπως κάθε γυναίκα, καθώς φορούσε φόρμες εγκυμοσύνης. Ωστόσο, ακόμα και αυτές ήταν πολύ θηλυπρεπείς για τα γούστα του, ενώ ποτέ του δεν φόρεσε φορέματα εγκυμοσύνης.

Με καισαρική

Αντιθέτως, προτιμούσε να βάζει τα φαρδιά ρούχα του συντρόφου του για να νιώθει πιο άνετα. Γέννησε με καισαρική τομή, για να μην επιβαρυνθεί πολύ η περιοχή των γεννητικών οργάνων στην οποία θέλει να παρέμβει στη συνέχεια χειρουργικά, και θηλάζει ο ίδιος την κόρη του. Τονίζει δε με κάθε ευκαιρία ότι, με το που θα ολοκληρωθεί η περίοδος θηλασμού, σχεδιάζει να αρχίσει εκ νέου τη διαδικασία αλλαγής φύλου.

Περιγράφοντας την πιο δύσκολη στιγμή όσων ζει, αποκαλύπτει ότι ήταν η στιγμή που έπρεπε να ανακοινώσει στην οικογένειά του ότι όχι μόνο ήθελε να αποκτήσει το σώμα άντρα, αλλά και ότι ήταν έγκυος. Η μητέρα του έδειξε κατανόηση, ο πατέρας του όμως ήταν ιδιαίτερα μπερδεμένος.