Δυτική Ελλάδα: Τραγωδία! Στον ύπνο έπιασε η φωτιά τον 78χρονο Γερμανό | dete

Δυτική Ελλάδα: Τραγωδία! Στον ύπνο έπιασε η φωτιά τον 78χρονο Γερμανό

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν οι πυροσβέστες που επιχείρησαν στην κατάσβεση πυρκαγιάς σε οικία στο Κάτω Ξηροχώρι Ζαχάρως, κοντά στη λίμνη Καϊάφα. Ο 78χρονος Γερμανός υπήκοος, ιδιοκτήτης του σπιτιού, βρέθηκε απανθρακωμένος πάνω στο κρεβάτι του και σε ότι είχε απομείνει από αυτό. Η εικόνα του σπιτιού εξωτερικά δεν ήταν ικανή για να φανερώσει την τραγωδία που είχε εκτυλιχθεί στο εσωτερικό αυτής.

Η φωτιά εκτιμάται πως ξέσπασε πριν τη μια το μεσημέρι. Αρχικά πολίτης είδε έναν μικρό καπνό να βγαίνει μέσα από ένα ελαιοστάσιο και ενημέρωσε άμεσα στον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Καλογερόπουλο που άρχισε να αναζητά το σημείο να δει τι συμβαίνει. Παράλληλα ενημερώθηκαν και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Ο κ. Καλογερόπουλος εντόπισε την ακριβή θέση που υπήρχε καπνός και προσέγγισε. Γρήγορα κατάλαβε πως η φωτιά που φαινόταν να έχει εκδηλωθεί στο ελαιοστάσιο, ήταν μια λάθος εκτίμηση. Ο καπνός ακόμα πιο πυκνός πλέον έβγαινε από το σπίτι. Προσπάθησε να προσεγγίσει αλλά ήταν αδύνατο. Και κάλεσε ξανά την Πυροσβεστική Υπηρεσία για να καθοδηγήσει σωστά τα οχήματα εκεί.

Οι πυροσβέστες για αρκετή ώρα επιχειρούσαν στο σημείο για να σβήσουν τη φωτιά. Είχαν πληροφορηθεί πως στο σπίτι διαμένει ένας ηλικιωμένος Γερμανός, αλλά έως εκείνη την ώρα δεν τον είχαν εντοπίσει. Ήλιζαν πως μπορεί να απουσιάζει, όμως διαψεύστηκαν όταν λίγο αργότερα οι πυροσβέστες που μπήκαν στο σπίτι με αναπνευστικές συσκευές, εντόπισαν τον 78χρονο απανθρακωμένο.

Η φωτιά φαίνεται να είχε ξεκινήσει από το χώρο της κουζίνας καθώς εκεί φαίνοταν πιο έντονες οι επιπτώσεις του θερμικού φορτίου. Ο ηλικιωμένος βρισκόταν σε ένα κρεβάτι διαγώνια από την κουζίνα, όπου η φωτιά δεν άργησε να φτάσει, αν και οι πυκνοί καπνοί θα είχαν πνίξει και οδηγήσει στο τέλος πιο νωρίς τον άτυχο 78χρονο.

Στο σημείο κλήθηκε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά τελικά την σορό του ηλικιωμένου παρέλαβε γραφείο τελετών.

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων που επιλήφθησαν στο περιστατικό με 18 πυροσβέστες και 9 οχήματα, διενεργείται προανάκριση για τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς.

ilialive.gr