Τρίκαλα: Θετικός στον κορωνοϊό, ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κανίνας | dete

Τρίκαλα: Θετικός στον κορωνοϊό, ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κανίνας

Θετικός είναι στον covid-19 ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών, στα Τρίκαλα, Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Κανίνας. Στο σάιτ romfea.gr, φιλοξενείται ανακοίνωση του ιδίου, ο οποίος αναφέρει πως «μετά τις τελευταίες εξελίξεις, όσον αφορά στο θέμα του κορωνοϊού που παρουσιάστηκε σε αγαπητό μου αδελφό, θεώρησα υποχρέωση και καθήκον μου (πρωτίστως απέναντι στον Γέροντα Μητροπολίτη π. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιο, με τον οποίο μοιράζομαι σε πλήρη αφοσίωση όλη μου την καθημερινότητα, έπειτα απέναντι σε όλα μου τα αγαπημένα πρόσωπα και τέλος σε όλα τα μέλη της τοπικής μας κοινωνίας) να κάνω και εγώ την απαραίτητη διαγνωστική εξέταση (σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο) για τον covid-19, από την οποία βρέθηκα θετικός.

Η εξέταση πραγματοποιήθηκε την αρχή της εβδομάδας, την Τρίτη 25/8/2020.

Σε συνεννόηση με τον Μητροπολίτη μας Τρίκκης και Σταγών κ.κ Χρυσόστομο κάναμε την απαραίτητη εξέταση για τον covid-19, τα αποτελέσματα της οποίας λάβαμε την Πέμπτη 27/8/2020 και από τα οποία προκύπτει ότι ο σεβασμιότατος κ.κ Χρυσόστομος βγήκε αρνητικός.

Οφείλω να σας ενημερώσω ότι ήδη από την Δευτέρα 24/8/2020 βρίσκομαι αφ εαυτού μου σε αυτοπεριορισμό, δεν έχω εκδηλώσει κανένα σύμπτωμα, και ως εκ τούτου η υγεία μου είναι ακλόνητη.

Από αυτή την θέση Σας παροτρύνω να ακολουθείτε απαρέγκλιτα τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και της Ιατρικής Κοινότητας για τα μέτρα προφύλαξης από τον covid-19 (μάσκες, αποστάσεις, συχνά πλύσιμο των χεριών, αποφυγή συνωστισμών κλπ). Μην Σας ενοχλεί η μάσκα!

Οφείλουμε να προστατεύουμε με αγάπη το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από την μάσκα!

Στεκόμαστε με Αλήθεια απέναντι στον Θεό και με υπευθυνότητα απέναντι στον συνάνθρωπο!!

«Ο Θεός είναι πνεύμα, και εκείνοι που τον λατρεύουν, πρέπει να τον λατρεύουν πνευματικά και αληθινά» (Ιωάν. 4:21-24). Με ειλικρινή αισθήματα υπευθυνότητας και αγάπης».