Το VW Tiguan είναι το ασφαλέστερο στην κατηγορία του

Το 2016, οι προδιαγραφές των δοκιμών του Euro NCAP έγιναν ακόμα πιο αυστηρές. Φέτος, για πρώτη φορά κατασκευάστηκαν και αποτελούν μέρος των δοκιμών, νέων διαστάσεων κούκλες (‘dummies’) για την προσομοίωση των ανήλικων επιβατών.

Το νέο VW Tiguan πέτυχε μια ιδιαίτερα υψηλή επίδοση στον τομέα της προστασίας ενηλίκων και παιδιών, χάρη στο στάνταρ σύστημα ISOFIX και τα άγκιστρα παιδικών καθισμάτων τύπου Top Tether, σε συνδυασμό με τους προεντατήρες των ζωνών ασφαλείας για τη 2η σειρά των καθισμάτων.

Στον τομέα της προστασίας των πεζών, τα δομικά στοιχεία του VW Tiguan, αξιολογήθηκαν επίσης θετικά. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η συμπεριφορά του «ενεργού καπό» το οποίο είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να βοηθά στον περιορισμό των εγκεφαλικών τραυματισμών σε περιπτώσεις σύγκρουσης.

Επιπρόσθετα, βοήθησαν τα συστήματα παρακολούθησης πεζών, καθώς και παρακολούθησης της εμπρόσθιας κυκλοφορίας (Front Assist με City Emergency Braking), τα οποία ελαχιστοποιούν τις σοβαρές επιπτώσεις ενός ατυχήματος, ενώ στην καλύτερη περίπτωση, αποτρέπουν ακόμα και την ίδια τη σύγκρουση.

Θετικά αξιολογήθηκαν και άλλα συστήματα, όπως η λειτουργία υπενθύμισης των ζωνών ασφαλείας για τα πίσω καθίσματα, καθώς και το ενεργό σύστημα διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Assist), που βρίσκονται στο βασικό εξοπλισμό του νέου Tiguan.