Το 2017 είναι ήδη εδώ! Ένα χρόνο μπροστά… Αυστραλία, Πολυνησία, Νέα Ζηλανδία… “Φοβισμένη” Πρωτοχρονιά στον Δυτικό Κόσμο- ΦΩΤΟ | dete

Το 2017 είναι ήδη εδώ! Ένα χρόνο μπροστά... Αυστραλία, Πολυνησία, Νέα Ζηλανδία... "Φοβισμένη" Πρωτοχρονιά στον Δυτικό Κόσμο- ΦΩΤΟ

Ο νέος χρόνος έφτασε αρκετές ώρες νωρίτερα στα νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού, με την Πολυνησία, τη Νέα Ζηλανδία και στη συνέχεια, την Αυστραλία να τον υποδέχονται με διάθεση γιορτινή κι κυρίως, ελπίδα. Η Σαμόα, η Τόνγκα και το Κιριμπάτι ήταν τα πρώτα σημεία του πλανήτη που υποδέχθηκαν το 2017.

Περισσότερο από 1,5 εκατ. άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Σίδνεϊ, που απόλαυσε μία φαντασμαγορική γιορτή πυροτεχνημάτων διάρκειας 12 λεπτών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκαν 7 τόνοι πυροτεχνημάτων!

Όσο για τον υπόλοιπο κόσμο, Πρωτοχρονιά αλλά με αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Σε όλες τις ηπείρους, η ασφάλεια βρίσκεται στο κέντρο του ενδιαφέροντος.

 

Η Τζακάρτα ανακοίνωσε επίσης πως απέτρεψε ένα σχέδιο επίθεσης τα Χριστούγεννα μιας οργάνωσης που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος, ενώ δεκάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες ημέρες στις Φιλιππίνες σε επιθέσεις που αποδίδονται σε ισλαμιστές.

Το Ισραήλ εξέδωσε χθες προειδοποίηση για τον «άμεσο» κίνδυνο να πραγματοποιηθούν επιθέσεις εναντίον κυρίως Ισραηλινών τουριστών στην Ινδία.

Στη Νέα Υόρκη, 165 οχήματα «παρεμπόδισης» -μεταξύ των οποίων απορριμματοφόρα- θα τοποθετηθούν σε «στρατηγικά σημεία» και κυρίως στις προσβάσεις της Times Square, όπου αναμένονται περισσότεροι από 1 εκατ. άνθρωποι για να παρακολουθήσουν την παραδοσιακή κάθοδο της σφαίρας της Πρωτοχρονιάς.

Στο Βερολίνο, εμπόδια από μπετόν και τεθωρακισμένα οχήμτατα θα τοποθετηθουν στις αρτηρίες που οδηγούν στην Πύλη του Βραδεμβούργου.

Στην Κολωνία, η αστυνομική δύναμη που θα βρίσκεται στους δρόμους έχει υπερδεκαπλασιαστεί, έναν χρόνο μετά το κύμα σεξουαλικών επιθέσεων από μετανάστες που είχε σημειωθεί στην πόλη.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν ενισχυθεί και στη Ρώμη γύρω από την πλατεία του Αγίου Πέτρου, όπου ο πάπας Φραγκίσκος πρόκειται να εμφανιστεί το απόγευμα.

Έπειτα από τον πολύ περιορισμένο εορτασμό της Πρωτοχρονιάς του 2016 μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου, το Παρίσι γιορτάζει και πάλι: Μισό εκατομμύριο άνθρωποι αναμένονται απόψε στη λεωφόρων των Ηλυσίων Πεδίων. Όμως οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται στο μέγιστο επίπεδο κινητοποίησης: σχεδόν 100.000 αστυνομικοί, χωροφύλακες και στρατιωτικοί έχουν κινητοποιηθεί σε όλη τη Γαλλία.

Στο Ρίο, περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι αναμένονται στην παραλία Κοπακαμπάνα. Όμως λόγω της κρίσης το θέαμα των πυροτεχνημάτων περιορίσθηκε από 16 σε 12 λεπτά, ελλείψει χρηματοδότησης σε μια πόλη που δυσκολεύεται να συνέλθει από το κόστος της διοργάνωσης του ποδοσφαιρικού Μουντιάλ το 2014 και μετά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Αμερική θα είναι η τελευταία ήπειρος που θα μπει στη νέα χρονιά.

Πριν οδεύσουν προς το 2017, οι άνθρωποι που θα γιορτάσουν σ' όλον τον πλανήτη θα επωφεληθούν από ένα δευτερόλεπτο επιπλέον για να χαρούν μια μοναδική νύχτα.

Το λεπτό ανάμεσα στις 23:59 και 00:00 (ώρα Γκρίνουιτς) θα διαρκέσει ένα δευτερόλεπτο επιπλέον, ώστε να συμπέσει ο «αστρονομικός» χρόνος που συνδέεται με την περιστροφή της Γης με την εξαιρετικά σταθερή θεσπισμένη χρονική κλίμακα.