Το 2015 προδιαγράφεται να είναι η πιο θερμή χρονιά | dete

Το 2015 προδιαγράφεται να είναι η πιο θερμή χρονιά

Πλώρη για τον τίτλο της πιο θερμής χρονιάς που έχει καταγραφεί ποτέ φαίνεται να έχει βάλει το 2015, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν ειδικοί επιστήμονες που ασχολούνται με την κλιματική αλλαγή, οι οποίοι εκφράζουν φόβους ότι η παγκόσμια υπερθέρμανση αναμένεται να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τη μέση θερμοκρασία.

Ήδη, στο πρώτο τετράμηνο του έτους έχουν καταγραφεί θερμοκρασίες ρεκόρ, με την Ανταρκτική να βιώνει δύο από τις πιο θερμές ημέρες που έχουν καταγραφεί ποτέ σε αυτό το σημείο της Γης μέσα στο Μάρτιο.

Η Ισημερινή Γουινέα, η Γκάνα, η Βενεζουέλα και το Λάος έχουν ήδη καταγράψει εθνικές θερμοκρασίες ρεκόρ τους τελευταίους πέντε μήνες, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο της χρονιάς που διανύουμε έχει σημειωθεί το υψηλότερο ρεκόρ, με τη θερμοκρασία να είναι κατά μέσο όρο 0,68 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, οι επιστήμονες που ασχολούνται με την κλιματική αλλαγή φοβούνται, ότι αυτό θα μπορούσε να σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής 18 ετών «παύσης» στην υπερθέρμανση του πλανήτη, κατά την οποία οι διακυμάνσεις της μέσης θερμοκρασίας ήταν σχετικά σταθερές.

Τους τελευταίους 12 μήνες όμως έχουν καταγραφεί οι υψηλότερες θερμοκρασίες, κάτι που δείχνει ότι έχουν αρχίσει να σημειώνουν άνοδο και πάλι.