Το 2ο Γυμνάσιο Πατρών τους συγκίνησε όλους – ΦΩΤΟ | dete

Το 2ο Γυμνάσιο Πατρών τους συγκίνησε όλους - ΦΩΤΟ

Το 2ο Γυμνάσιο Πατρών, συμμετείχε στις 21 Μαρτίου στις μαθητικές δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κατά του Ρατσισμού 2016 με θέμα "Δύναμη στη Διαφορετικότητα" που διοργανώνει η Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων με υπεύθυνη την κ. Ισμήνη Καβαλλάρη στο χώρο της πλαζ Αγυιάς.
Η θεατρική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Πατρών, μία ομάδα από αξιόλογα παιδιά και τρεις καθηγήτριες οι οποίες δίνουν πραγματικά την ψυχή τους, απέδειξε για άλλη μια φορά το ταλέντο, την αγάπη του για το θέατρο αλλά πάνω από όλα την ευαισθησία του σε φλέγοντα θέματα που ταλανίζουν τις κοινωνίες γενικότερα.
Οι μαθητές παρουσίασαν ένα μικρό απόσπασμα από το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη "Το Μεγάλο μας Τσίρκο" το οποίο και θα παρουσιάσουν ολόκληρο στις αρχές Μαΐου στο χώρο του σχολείου. Το απόσπασμα σχετιζόταν με την προσφυγιά και είχε σκοπό να κάνει όλους να νοιώσουν τί πραγματικά συμβαίνει στις ακτές του Αιγαίου.
Κατάφεραν με επιτυχία το στόχο τους καθώς συγκίνησαν όλους τους παρευρισκόμενους. Ενα πραγματικό μάθημα ιστορίας που δεν διδάσκεται σε καμία τάξη, σε κανένα σχολείο. Ενα μεγάλο κέρδος τόσο για τους μαθητές που ασχολούνται μ' αυτά τα θέματα, όσο και για αυτούς που το παρακολουθούν.
Υπεύθυνες καθηγήτριες : Γιώτα Οικονόμου, Αγγελική Λοτσάρη, Μαρία Φούκα. Δίκαια η κ.Καβαλλάρη τους συνεχάρη, τονίζοντας οτι αυτό είναι το αποτέλεσμα από τον προσωπικό χρόνο των παιδιών όσο και των καθηγητριών εκτός ωρών σχολείου.

Σε όλους τους μαθητές απονεμήθηκαν αναμνηστικά για τη συμμετοχή τους. Πολλά μπράβο και συγχαρητήρια τόσο σε όλους τους μαθητές των σχολείων που συμμετείχαν στα πολιτιστικά προγράμματα όσο και τη Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν.Αχαΐας και το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων για τη διοργάνωση τέτοιων δράσεων. (Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Μουλίνου)