Το 14ο Γυμνάσιο στις Ιτιές Πατρών αδελφοποιήθηκε με σχολείο της Σικελίας | dete

Το 14ο Γυμνάσιο στις Ιτιές Πατρών αδελφοποιήθηκε με σχολείο της Σικελίας

Την αδελφοποίησή του με το Σικελικό σχολείο και πρώην εταίρο σε ERASMUS+, το ISTITUTO COMPRENSIVO DI SANTA TERESA DI RIVA, ανακοίνωσε το 14ο Γυμνάσιο στις Ιτιές Πατρών. Σε ανακοίνωση που υπογράφουν ο διευθυντής κ. Δημακόπουλος, οι σύλλογοι καθηγητών και γονέων και οι μαθητές αναφέρονται τα εξής:

«Το 14ο Γυμνάσιο στις Ιτιές Πατρών αν και σε εργατική περιοχή που στα τελευταία χρόνια της κρίσης βιώνει έντονα τις σκληρές συνθήκες έχει διαγράψει μια γενναία κ αξιοσημείωτη διαδρομή στην παροχή υψηλής εκπαίδευσης και πολλαπλών πολιτιστικών και περιβαλλοντικών δράσεων των μαθητών με την στήριξη του συλλόγου των καθηγητών και των γονέων-κηδεμόνων.

Συμμετοχές σε επιστημονικές ημερίδες για τον εγκέφαλο του Πανεπιστημίου Πατρών, θεατρικές παραστάσεις, περιβαλλοντικές δράσεις, προγράμματα πολιτιστικά και  περιβαλλοντικά ,διακρίσεις σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, επαίνους σε διαγωνισμούς κυκλοφοριακής αγωγής, συνεργασία με Ελληνοεβραικό μουσείο στα πλαίσια του αντιρατσισμού, προγράμματα Αγωγής υγείας για την ξενοφοβία και τον σεβασμό στην διαφορετικότητα, συμμετοχή σε χορευτικό δρώμενο των δράσεων του Ωνασείου,

ενεργοποίηση των μαθητών των τμημάτων Ένταξης σε ποικίλα προγράμματα ΚΕΣΥΠ κ Αγωγής υγείας, δράσεις κομποστοποίησης, συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ και  βράβευση του για τον λογότυπο, ένταξη του σχολείου σε δίκτυο Μουσείου για τον πολιτισμό και πρόσφατα αδελφοποίηση με το Σικελικό σχολείο και πρώην εταίρο σε ERASMUS+, το ISTITUTO COMPRENSIVO DI SANTA TERESA DI RIVA.

Φιλοδοξία όλων μας η συνέχιση των δράσεων και η προβολή του εξωστρεφούς κοινωνικού προφίλ του σχολείου, ανοιχτού στην παιδεία, στην γνώση, στον πολιτισμό και στην κοινωνία. Το αιεν αριστεύειν αποτελεί πιστεύω μας και είμαστε υπερήφανοι γιατί ο μόχθος των μαθητών μας κάθε χρόνο στέφεται από επιτυχία.»