Το Φθινόπωρο δηλώνει παρών στην Πάτρα και στην Δυτική Ελλάδα – Αναλυτική πρόβλεψη

25.09.2020 / 16:06
γκο-1-20

Ισυχρότερες αέριες μάζες κατερχόμενες από την ΒΔ Ευρώπη συναντούν τα θερμά ύδατα της Μεσογείου και συντελείται κυκλογένεση. Το βαρομετρικό χαμηλό που έχει ήδη σχηματιστεί στον κόλπο της Γένοβας (ΒΔ Ιταλία) αναμένεται να κινηθεί Α-ΝΑ προς την Αδριατική θάλασσα αποτελούμενο από ένα άρτια δομημένο ψυχρό μέτωπο.

Το ψυχρό αυτό μέτωπο θα κινηθεί προς την χώρα μας μεταβάλλοντας τον καιρό στα δυτικά, κεντρικά και δευτερευόντως στα βόρεια τμήματα και στο ΒΑ Αιγαίο. Σταδιακά έως το τέλος της ημέρας θα έχει αποχωρήσει και ο καιρός θα βελτιωθεί παντου.

Ένα νέο όμως βαρομετρικό χαμηλό σχηματιζόμενο και αυτό στο ύψος του κόλπου της Γένοβας θα κινηθεί μέσα στην Κυριακή προς τα Α-ΝΑ επηρεάζοντας με το ψυχρό του μέτωπο την χώρα μας από το βράδυ της Κυριακής και από τα ΒΔ με τα δυτικά ηπειρωτικά και παράκτια τμήματα να βρίσκονται και πάλι στο επίκεντρο κατά την διάρκεια της Δευτέρας. Βελτίωση του καιρού από τις πρωϊνές-προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης από τα ΒΔ και σταδιακά μέχρι το τέλος της ημέρας σε όλη την επικράτεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σάββατο 26/9: Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και από τα ΒΔ. Ωστόσο, κατά τόπους μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι στο Ιόνια θα πνέουν Δ-ΝΔ 5-6bf με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τις μεσημβρινές ώρες τους 23-25oC κατά Μ.Ο.

Κυριακή 27/9: Βελτιωμένος καιρός με τοπικές βροχές από τις αργά βραδυνές ώρες στο Β.Ιόνιο και την παράκτια Ήπειρο. Άνεμοι από Δ-ΝΔ διευθύνσεις στα 4-5bf και η θερμοκρασία σε πτώση με τις μέγιστες να μην ξεπερνούν τους 22-23oC.

Δευτέρα 28/9: Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά από τα ΒΔ με τα φαινόμενα να μετατοπίζονται σταδιακά νοτιότερα επηρεάζοντας το σύνολο της δυτικής Ελλάδας. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν ΝΔ 5-6bf και ο υδράργυρος δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη 29/9: Άστατος με μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Ουσιαστική βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες σε όλα τα δυτικά. Οι άνεμοι ΒΔ διευθύνσεων 4-5bf με την θερμοκρασία να μην σημειώνει εκ νέου αξιοσημείωτη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Σάββατο 26/9: Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην πόλη τις πρωϊνές ώρες, οπότε και αναμένεται η διέλευση του ψυχρού μετώπου από την περιοχή. Άστατος με διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες για το υπόλοιπο της ημέρας με βελτίωση από τις απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 20-25oC και οι άνεμοι ΝΔ 5-6bf και κατά τόπους 7bf κατά το πέρασμα του μετώπου.

Κυριακή 27/9: Βελτιωμένος καιρός με τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα. Θερμοκρασία από 18-22oC με τους ανέμους να πνέουν ΝΔ 3-4bf.

Δευτέρα 28/9: Κακοκαιρία κατά το δεύτερο μισό της ημέρας με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα να απασχολούν την πόλη κατά την διάρκεια των μεσημβρινών και κυρίως των απογευματινών ωρών. Βελτίωση από το βράδυ και μετά. Θερμοκρασία από 19-25oC και οι άνεμοι ΝΔ διευθύνσεων 5-6bf.

Τρίτη 29/9: Αρχικά άστατος με σποραδικούς όμβρους με ουσιαστική βελτίωση από τις πρωινές-προμεσημβρινές ώρες. Ο υδράργυρος σε μικρή πτώση με τους ανέμους να στρέφονται σε ΒΔ στα 4-5bf.

ΥΓ: Προσοχή στην αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα κατά την διάρκεια των φαινομένων!Με καλές καιρικές συνθηκες απουσία φαινομένων αναμένεται η αλλαγή της σκυτάλης με τον Οκτώβριο, με το μοτίβο να μην αλλάζει, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας με τον υδράργυρο να σημειώνει άνοδο το Σ/Κ 3-4/10.

Επιμέλεια Πρόγνωσης : Νικόλας Σερέτης

Ρωμανός Πατρών

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα