Το Σούβαρδο Καλαβρύτων έγινε πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων | dete

Το Σούβαρδο Καλαβρύτων έγινε πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων

Πρώτο θέμα ήταν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι το βράδυ των Θεοφανείων, Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020, η ορεινή Αχαΐα και δη τα χωριά Σούβαρδο και Βραχνί πάνω από τα Καλάβρυτα που είναι χτισμένα σε υψόμετρο 1300 μέτρων το Σούβαρδο και 1150 μέτρων το Βραχνί.

Ο Πατρινός δημοσιογράφος Χρήστος Στρατουλάκος με το συνεργείο του Σκάι έφτασαν στο κατάλευκο Σούβαρδο, η εικόνα του οποίου με τα έλατα φορτωμένα με χιόνι και την πλαγιά όπου είναι το χωριό χιονισμένη, ήταν μαγευτική και πραγματικά σου έκοβε την ανάσα. Στο χωριό που κατοικείται τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες, βρίσκονταν κοντά 12 άτομα, ντόπιοι που είχαν ανέβει για την Πρωτοχρονιά αλλά κατόπιν λόγω του χιονιά και του νέου κύματος κακοκαιρίας που ονομάστηκε Ηφαιστίωνας, εγκλωβίστηκαν και ήταν αδύνατον να φύγουν.

Τελικά ο δρόμος μετά τον αποχιονισμό που έγινε, άνοιξε όπως έγινε γνωστό, από το μεσημέρι της Δευτέρας κι έτσι μπόρεσαν οι Σουβαρδίτες εκδρομείς να κατέβουν από το χωριό. Ο Χρήστος Στρατουλάκος μάλιστα έκανε και ζωντανή σύνδεση στο δελτίο του Σκάι που παρουσίαζε ο Νίκος Στραβελάκης από το Βραχνί δείχνοντας πλάνα με πολύ χιόνι.

Δείτε εδώ