Το πρώτο επίσημο αναμνηστικό μετάλλιο για τον εορτασμό του 1821

17.09.2020 / 6:23
DSC3419-2_both_layers

Το πρώτο επίσημο συλλεκτικό αναμνηστικό μετάλλιο, που απεικονίζει έργο του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου, παρουσιάστηκε σε ειδική τελετή, στο πλαίσιο των προγραμμάτων για την συμπλήρωση 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Το μετάλλιο που φέρει το όνομα «Προπομπός» παραδόθηκε από την Πρόεδρο της Επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου, στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας Παύλο Μυλωνά, καθώς το συγκεκριμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ανέλαβε τη διάθεσή του.

Η Εθνική Τράπεζα συμμετέχει στη μεγάλη γιορτή των 200 ετών ανεξαρτησίας της χώρας και αναλαμβάνει τη διάθεση του πρώτου επίσημου συλλεκτικού μεταλλίου Ελλάδα» του νομισματικού προγράμματος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Σε τελετή που έγινε στην Εθνική Τράπεζα στο Μέγαρο Μελά, παραδόθηκε από την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, το πρώτο επίσημο αναμνηστικό μετάλλιο με το όνομα «Προπομπός» που απεικονίζει το έργο του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ: «Αναγεννηθείσα Ελλάδα στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, κ. Παύλο Μυλωνά.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη εξήρε το ρόλο της Εθνικής Τράπεζας στη διάθεση του «Προπομπού».

Όσον αφορά το συλλεκτικό μετάλλιο, πρόκειται για κέρμα αποτελούμενο από 3 μέρη τα οποία συνδέονται με πολυμερικό δακτύλιο σε μπλε χρώμα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα