Το Ποτάμι στηρίζει το διαδημοτικό φορέα διαχείρισης του φράγματος Πείρου Παραπειρου | dete

Το Ποτάμι στηρίζει το διαδημοτικό φορέα διαχείρισης του φράγματος Πείρου Παραπειρου

Κατά την εκδήλωση δημοτικών παρατάξεων της Πάτρας σχετικά με το φράγμα Πείρου Παραπείρου, Το Ποτάμι ήταν το μοναδικό κόμμα που πήρε θέση στο διάλογο, δίνοντας τη δική του οπτική, αλλά και ασκώντας δριμύτατη κριτική απέναντι στους δημάρχους για τη στάση τους στο θέμα αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την παρέμβαση του εκπροσώπου του Ποταμιού Ηλία Κυριακόπουλου στην εκδήλωση, ειπώθηκε:

«Κυρίες και κύριοι,

Τα τελευταία δύο χρόνια στην Πάτρα, οι «ενέσεις» πολιτισμού που λαμβάνουμε καθημερινά είναι πολλές. Ζούμε το θέατρο του παραλόγου και της υποκρισίας.

Με κοινή επιστολή τους, τρεις δήμαρχοι της Αχαϊας, ο Πατρέων Κ. Πελετίδης, ο Δυτικής Αχαΐας Χρ. Νικολάου και ο Ερυμάνθου Θ. Καρπής απορρίπτουν τη διαχείριση του φράγματος Πείρου Παραπείρου από διαδημοτικό φορέα και ζητούν από το κράτος να το αναλάβει.

Την ίδια στιγμή, οι δήμαρχοι ζητούν την αυτονομία και την ενδυνάμωση της τοπικής αυτοδιοίκησης!

Υποκρισία ή ευθυνοφοβία;

Το θέμα είναι καταρχήν πολιτικό και έτσι πρέπει να ιδωθεί. Δεν χρειάζεται να φοβόμαστε να χρησιμοποιήσουμε τις λέξεις. Με τη στάση τους οι Δήμαρχοι κλείνουν το μάτι στο ΤΑΙΠΕΔ!

Η κρατική υπόσταση ενός φράγματος, δεν δίνει καμία εγγύηση για το ότι δεν θα ξεπουληθεί αύριο μεθαύριο στον Γάλλο, το Γερμανό ή τον οποιοδήποτε ιδιώτη επενδυτή…Από την άλλη πλευρά, ο διαδημοτικός φορέας διαχείρισης θα αποτελέσει ένα επιπλέον ανάχωμα στις ορέξεις κάποιων, ακόμα και των κυβερνητικών παραγόντων τους οποίους αντιπολιτεύονται οι δήμαρχοι. Και πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα δημόσιο αγαθό που ονομάζεται νερό. Αυτό το ξέρουν οι Δήμαρχοι, αλλά «νίπτουν τας χείρας τους» ως σύγχρονος Πόντιος Πιλάτος…

Κακά τα ψέματα. Αν το φράγμα «χαθεί» από τα χέρια μας, η πράξη αυτή θα έχει την υπογραφή τριών δημάρχων!

Ακούσαμε έκπληκτοι τον κ. Καρπή να λέει πως με την προηγούμενη δημοτική αρχή της Πάτρας είχε συμφωνήσει στη συμμετοχή του στο διαδημοτικό φορέα, ενώ τώρα που ο νυν δήμαρχος Πατρέων δεν θέλει κάτι τέτοιο, αρνείται και ο κ. Καρπής, καθώς το 65% της διαχείρισης του φράγματος «βαραίνει» το Δήμο Πατρέων και ένα πολύ μικρότερο ποσοστό τον δικό του Δήμο.

Αναρωτιόμαστε, αν ο κ. Καρπής έχει επίγνωση του τι λέει και αν έχει καταλάβει για τι μιλάμε. Σε κάθε περίπτωση, δεν χρειάζεται να αποτελεί την «ουρά» του κ. Πελετίδη

και της εκάστοτε δημοτικής αρχής της Πάτρας. Ίσως μετά τη σημερινή εκδήλωση αλλάξει στάση.

Το Ποτάμι στηρίζει την πρωτοβουλία των δημοτικών παρατάξεων για κοινό μέτωπο λογικής, στηρίζει πάνω απ’ όλα τον Ανεξάρτητο χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επομένως τη διαχείριση του φράγματος από διαδημοτικό φορέα».