Το παράλογο της παραλιακής των Πατρών- Η απαγόρευση δίπλα στην …τέντα   | dete

Το παράλογο της παραλιακής των Πατρών- Η απαγόρευση δίπλα στην …τέντα  

Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν το ελληνικό παράλογο. Είναι τραβηγμένες στην παραλιακή της Πάτρας στο ύψος όπου βρίσκεται το κατάστημα «Τα καλαμαράκια». Στο συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται και πινακίδα η οποία προειδοποιεί ότι απαγορεύεται το κολύμπι. Πέραν της κλασικής πινακίδας με την ειδική σήμανση (πινακίδα που όπως βλέπετε στη φωτογραφία δεν μοιάζει για πεπαλαιωμένη), υπάρχει και μια άλλη που αναφέρει ολογράφως την απαγόρευση για όποιον τυχόν δεν γνωρίζει να διαβάζει τα σήματα.

Σε αυτή την περιοχή με την συγκεκριμένη πινακίδα, τοποθετήθηκαν  δύο τέντες για όσους κάνουν μπάνιο προκειμένου να προστατεύονται από τον ήλιο. Οι τέντες λειτούργησαν ως πόλος έλξης λουόμενων, ιδίως ηλικιωμένων στο συγκεκριμένο σημείο, κάτι που ήταν φυσικό καθώς θεωρήθηκαν εμμέσως πλην σαφώς ως ακύρωση της πινακίδας. 

Κάπως έτσι η περιοχή, η οποία πέραν των άλλων  έχει ενοχοποιηθεί για διαρροές λυμάτων στη θάλασσα μέσω ορατών σε κάποια σημεία αγωγών ελλείψει σύνδεσης με τον Βιολογικό αλλά και για διαρροές από την Ξερόλακκα μέσω των χειμάρρων, έγινε κάτι σαν μίνι θερινή πλαζ με τη βοήθεια του Δήμου που τοποθέτησε τις τέντες.

Στο συγκεκριμένο σημείο δεν έχει πραγματοποιήσει ελέγχους το εργαστήριο Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών, άρα κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τα ποσοστά μόλυνσης.

Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι τα εξής:

-Ισχύει ή όχι η απαγόρευση της διπλής ταμπέλας;

-Αν δεν ισχύει γιατί κανείς δεν την απομάκρυνε και αν ισχύει γιατί ο Δήμος έβαλε τέντες για να ξαπλώνουν οι λουόμενοι θέτοντάς τους σε κίνδυνο;

-Αν ο Δήμος εκτιμά ότι έχουν πάψει να υπάρχουν οι κίνδυνοι της χρόνιας απαγόρευσης, γιατί δεν έχει ζητήσει έλεγχο των θαλάσσιων υδάτων στο συγκεκριμένο σημείο;

Αναμένουμε απαντήσεις, ενώ στο μεταξύ όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, οι λουόμενοι εξακολουθούν να βουτάνε ανέμελοι μιας και βρήκαν και .. τέντα για τον ήλιο.

Γ. Κον.

 (από την εφημερίδα 7 Μέρες Ενημέρωση)