Παρασκευή, 22.10.2021, 12:39 πμ

Το μυστικό απέραντο δάσος από πλατάνια στην ορεινή Αχαΐα -ΦΩΤΟ

19.10.2020 / 8:02
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
shutterstock_753844885klik-735x459-1

Σε υψόμετρο περίπου 700 μέτρων, στην Ορεινή Αχαΐα, υπάρχει ένας μαγικός προορισμός, βγαλμένος λες από σελίδες παραμυθιού, άγνωστος, ακόμα, στο ευρύ κοινό.

Ο λόγος για το Πλανητέρο, σε απόσταση 25 χλμ. από τα Καλάβρυτα, στο δρόμο που οδηγεί προς την Κλειτορία. Ένα μέρος από εκείνα που συναρπάζουν τον επισκέπτη με το πλούσιο φυσικό περιβάλλον να αποτελεί και τον βασικό πρωταγωνιστή. Ένα μοναδικό τοπίο με κυρίαρχο στοιχείο τα πλατάνια, τις καρυδιές και τα τρεχούμενα νερά γύρω από τις πηγές του Αροάνιου ποταμού αιχμαλωτίζει το βλέμμα από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Το πλατανόδασος του Πλανητέρο είναι από εκείνα τα μέρη στην Ελλάδα, που πραγματικά αξίζει κανείς να ανακαλύψει, με το φθινόπωρο να του δίνει ένα άκρως ιδιαίτερο χρώμα, που δύσκολα συναντά κανείς αλλού. Η διάμετρος σε κάποια από τα υπεραιωνόβια πλατάνια αγγίζει ακόμη και τα τέσσερα μέτρα, ενώ οι πηγές του Αροάνιου που σε κάποια σημεία αναβλύζουν ακόμη και μέσα από βράχια, καθιστούν την περιοχή σε μοναδικό προορισμό φυσικού πλούτου.

Γύρω από τις πηγές λειτουργούν παραδοσιακές ταβέρνες, οι οποίες φημίζονται για την πέστροφά τους, που προέρχεται από ιχθυοτροφεία της περιοχής.

Απαραίτητη στάση εκείνη στον παραδοσιακό νερόμυλο, που έχει ανακαινιστεί και λειτουργεί με τον ίδιο μηχανισμό και τη γενναιόδωρη ορμή του νερού. Στον ίδιο χώρο, και με μοναδική δύναμη το νερό, παραμένει σε λειτουργία και μία νεροτριβή.

Η ευρύτερη περιοχή συγκαταλέγεται στο δίκτυο Natura 2000 «Όρος Χελμός και ύδατα Στυγός». Από το Πλανητέρο ξεκινούν, επίσης, ενδιαφέροντα ορειβατικά μονοπάτια μέσα στην πλούσια φύση της περιοχής.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα