Το εφάπαξ θα έρθει αλλά… μισό! | dete

Το εφάπαξ θα έρθει αλλά… μισό!

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία των 62.000 συνταξιούχων που βρίσκονται σε αναμονή για το εφάπαξ. Όπως είπε στο STAR ο διευθυντής του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων , Νίκος Καλάκος, οι δικαιούχοι θα πρέπει να περιμένουν από 2 έως 12 μήνες ακόμη!

«Η πληρωμή στον τομέα του Δημοσίου των 34.000 εφάπαξ θα ολοκληρωθεί σε 1,5 χρόνο.  Τον Ιούλιο θα εισπράξουμε 59 εκ. ευρώ , άλλα 59 εκατ.ευρώ τον Αύγουστο και άλλα 59 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο για να πληρώσουμε εφάπαξ που είναι σε αναμονή από την 1/9/2013», είπε ο κ.Καλάκος.

Οι συνταξιούχοι θα βρεθούν μάλιστα μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη καθώς δε θα λάβουν τα ποσά που περιμένουν, αλλά στις περικοπές που έχουν γίνει, θα προστεθεί και νέα μείωση 15% με 18% επιπλέον των μνημονιακών περικοπών που έφταναν το 38%  για τους παλαιούς ασφαλισμένους. Αθροιστικά δηλαδή θα λάβουν το μισό εφάπαξ!

Την ίδια ώρα, σε αναμονή έως και 2,5χρόνια για κύρια σύνταξη και 4 χρόνια για επικουρική βρίσκονται χιλιάδες ασφαλισμένοι, αφού η κυβέρνηση δεν προχώρησε τελικά το σύστημα ΑΤΛΑΣ, ενώ θα πρέπει να βρει και σχεδόν 4 δισ ευρώ για την καταβολή τους.