Το ερχόμενο Σάββατο στην Πάτρα, το αφιέρωμα σε Χατζηδάκι-Θοδωράκη | dete

Το ερχόμενο Σάββατο στην Πάτρα, το αφιέρωμα σε Χατζηδάκι-Θοδωράκη

Τρεις μεγάλες συναυλίες, με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από τη γέννηση του Μάνου Χατζηδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη, πραγματοποιεί η Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας, σε Καλάβρυτα, Αίγιο και Πάτρα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, η συναυλία θα διεξαχθεί το βράδυ της Πανσελήνου, Σάββατο 29 Αυγούστου (ώρα 22.00) στον αύλειο χώρο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας. Στόχο, να τιμηθούν οι δύο μεγάλοι μουσικοσυνθέτες, αλλά και την υπέροχη μουσική τους να απολαύσουν οι συμπολίτες μας, υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου.

Θα συμμετάσχει 9μελής Ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου και Διευθυντού του Μουσικού Σχολείου Πάτρας, Σταμάτη Λέκκα, ο οποίος και έχει επιμεληθεί της όλης μουσικής εργασίας (ενορχηστρώσεις, εναρμονίσεις, προσαρμογές κ.α.), αλλά και η Μικτή Χορωδία της  Πολυφωνικής, υπό τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντού του Οργανισμού, Μαέστρου Σταύρου Σολωμού (πιάνο: Λούση Χριστοδούλου).

 

Τα έργα των Μάνου Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη, θα τραγουδήσουν οι ταλαντούχοι πατρινοί ερμηνευτές, Χρήστος Κωνσταντόπουλος (φωτ.) και Χριστίνα Τσιμπρή.

Στην Ορχήστρα θα μετάσχουν οι εξαιρετικοί μουσικοί:

Βιολί: Λάουρα Λούκα, Βιολοντσέλο: Βαγκινάκ Γκαλογιάν, Κόντρα Μπάσο: Βιλέν Καραπετιάν, πιάνο: Μαρίνα Μυλωνά, μαντολίνο: Σέργιος Πιτσινής, Ακορντεόν: Απόστολος Τσέφος, Κλαρινέτο: Αλεξάνδρα Πέττα, Σαξόφωνο Άλτο: Γιάννης Ησαΐας, Κρουστά: Κώστας Κονδύλης.

Η ίδια συναυλία θα παρουσιαστεί στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων την Πέμπτη 27 Αυγούστου και στο Αίγιο, την Παρασκευή 28 Αυγούστου, στο Υπαίθριο Θέατρο ‘’Γιώργος Παππάς’’ του Πολιτιστικού Κέντρου ‘’Αλέκος Μέγαρης’’, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Οινοξένεια 2015».

Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης, του Δήμου Καλαβρύτων, του Οργανισμού Πολιτισμού Δήμου Πατρέων, της ΔΗ.Κ.ΕΠ. Αιγίου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, του Επιμελητηρίου Αχαΐας, της βιομηχανίας ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΑΒΕΕ και του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.