Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας καταδικάζει την επίθεση σε βάρος της Προέδρου του Σταυρούλας Παναγοπούλου – Νικολάου, | dete

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας καταδικάζει την επίθεση σε βάρος της Προέδρου του Σταυρούλας Παναγοπούλου - Νικολάου,

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας καταδικάζει την άνανδρη και αντισυναδελφική επίθεση σε βάρος της Προέδρου του Σταυρούλας Παναγοπούλου - Νικολάου, από στελέχη του ΜΕ.Τ.Α Αχαΐας (ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ), τα οποία με πρωτοστάτη τον συνδικαλιστή Δημήτρη Ξούλο, της επιτέθηκαν με σπρωξιές και ύβρεις, κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης και πορείας.
Το "έγκλημα" της Προέδρου του ΕΚΠ, ήταν ότι διαμαρτυρήθηκε (ως είχε καθήκον) για την τοποθέτηση κομματικού πανό της ΛΑΕ στην κεφαλή της πορείας των εργατικών συνδικάτων, σε μια προσπάθεια κάποιων να γίνει κομματική εκμετάλλευση (κατά την προσφιλή τακτική τους τα τελευταία χρόνια) των εργατικών αγώνων.
Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι αγώνες των συνδικάτων και των εργαζομένων, δεν θα επιτραπεί να γίνουν προϊόν κομματικής εκμετάλλευσης και "φιγούρας" κανενός κόμματος. Είναι ζήτημα δημοκρατίας και καθήκον κάθε συνδικαλιστή, η προάσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών.
Οι αυταπάτες και η εκμετάλλευση της ελπίδας του Ελληνικού Λαού, έχουν ονοματεπώνυμο και οι τελευταίοι που δικαιούνται να κουνούν το δάχτυλο στα συνδικάτα, είναι όσοι τις καλλιέργησαν και όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία τους. Είναι τα ίδια πρόσωπα που όλα τα προηγούμενα χρόνια, συμπαρέσυραν απλούς πολίτες σε ακρότητες, απαξιώνοντας θεσμούς της κοινωνίας, της πολιτείας και της πολιτικής, προετοιμάζοντας το έδαφος για τον εκφασισμό σημαντικού μέρους της ελληνικής κοινωνίας.
Αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και τα συνδικάτα θα προστατέψουν πάση θυσία τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Καλούμε τους εργαζόμενους της πόλης, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους κοινωνικούς  φορείς να καταδικάσουν με τη σειρά τους αυτές τις αντιδημοκρατικές και απαράδεκτες συμπεριφορές.