Το γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες σοκ από το Σαρωνικό -Θέμα σε όλα τα μεγάλα ΜΜΕ | dete

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες σοκ από το Σαρωνικό -Θέμα σε όλα τα μεγάλα ΜΜΕ

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες καταστροφής από την ρύπανση που προκάλεσε στα ύδατα και τις παραλίες η διαρροή μαζούτ από το «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» που βυθίστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής.

Από τις ακτές της Σαλαμίνας που μαύρισαν στην κυριολεξία από τα πετρελαιοειδή, τεράστιο κομμάτι 400 τμ έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης μέχρι τις παραλίες του Αγίου Κοσμά και της Γλυφάδας τη στιγμή που εκφράζονται φόβοι ότι η μόλυνση θα φτάσει και σε άλλες περιοχές.

Οι εικόνες με την μαυρισμένη θάλασσα της Σαλαμίνας αποτυπώνονται σε βίντεο των βρετανικών BBC και Independent που μεταφέρουν το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής. Στο βίντεο το BBC δείχνει την καταστροφή στη Σαλαμίνα και τονίζει την αγανάκτηση των κατοίκων αναρωτιούνται αν οι ακτές του νησιού τους θα καταφέρουν να επανέλθουν.

Η εικόνα ενός πουλιού που παλεύει να βγει από τα μολυσμένα νερά συγκλονίζει.

Όπως σημειώνει το BBC στο τέλος του βίντεο του «δεν είναι σίγουρο τι προκάλεσε τη βύθιση του πλοίου».

Δραματικές εικόνες από drone και στο βίντεο που δημοσιεύει ο Independent δείχνει τα πετρελαιοειδή να σκάνε στις ακτές. «Η πετρελαιοκηλίδα μετατρέπει ελληνικό νησί σε μαύρο κόλπο και θεωρείται περιβαλλοντική καταστροφή» αναφέρει ο Independent σημειώνοντας ότι πιστεύεται ότι θα επηρεάσει χιλιάδες ζώα.

 

Στο ρεπορτάζ του το Reuters κάνει λόγο για «μια πυκνή πετρελαϊκή κηλίδα που μέχρι την Τετάρτη είχε καλύψει τις ακτές της Αθηναϊκής Ριβιέρας επί αρκετά μίλια», ενώ το AP δημοσιεύει συγκλονιστικές εικόνες της καταστροφής.

Πηγή: Το γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες σοκ από το Σαρωνικό -Θέμα σε όλα τα μεγάλα ΜΜΕ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr