Παρασκευή, 6.11.2020, 8:26 πμ

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από την φωτιά στη Μόρια

09.09.2020 / 12:18
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
709be47e869d9c3137818c2a517c18c4_XL

Τα ξένα ΜΜΕ επισημαίνουν ότι καταστράφηκε ο μεγαλύτερος προσφυγικός καταυλισμός της Ελλάδας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και σημειώνοντας ότι ήταν υπερπλήρης.

«Μόρια: Η φωτιά κατέστρεψε τον μεγαλύτερο προσφυγικό καταυλισμό της Λέσβου», αναφέρει το BBC, σημειώνοντας ότι «εκεί μένουν σχεδόν 13.000 άνθρωποι, πάνω από τέσσερις φορές περισσότεροι από όσους θα έπρεπε».

«O μεγαλύτερος καταυλισμός μεταναστών της Ευρώπης, η Μόρια, «καταστράφηκε τελείως» μετά από μαζικές πυρκαγιές που ξέσπασαν νωρίς την Τετάρτη σε έναν υπερπληθή χώρο στο νησί της Λέσβου», αναφέρει το CNN.

Η φωτιά στον προσφυγικό καταυλισμό της Λέσβου ανάγκασε χιλιάδες να τον εγκαταλείψουν και να μείνουν χωρίς καταφύγιο αναφέρει ο Guardian.

«Φωτιά ξέσπασε στον κατάμεστο καταυλισμό μεταναστών στη Μόρια», μεταδίδει το Reuters, αναφέροντας ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς ούτε για τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο πρακτορείο ότι είδαν πρόσφυγες να φεύγουν με τα λιγοστά υπάρχοντά τους.

Από τα πρώτα θέματα στη διαδικτυακή έκδοση του Spiegel είναι η πυρκαγιά στη Μόρια. Το γερμανικό περιοδικό σημειώνει ότι ισχυροί άνεμοι ενίσχυσαν τις φλόγες στον καταυλισμό, ενώ πολλοί από τους πρόσφυγες διέφυγαν σε γειτονικά δάση.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα