ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ Η ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Επέκταση της διώρυγας Πηνειού στην Δυτ. Αχαϊα – Το έργο θα ξεδιψάσει τον κάμπο | dete

ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ Η ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Επέκταση της διώρυγας Πηνειού στην Δυτ. Αχαϊα - Το έργο θα ξεδιψάσει τον κάμπο

Ως μεγάλο, σύνθετο κα ειδικό έργο εθνικού επιπέδου χαρακτηρίζεται με απόφαση του υπουργείου Υποδομών η η επέκταση της κεντρικής διώρυγας του Πηνειού στη Δυτική Αχαΐα, αναφέρει ο Δήμος σε ανακοίνωσή του. Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα χρόνων που διατύπωναν φορείς και κάτοικοι της περιοχής, καθώς θ΄αντιμετωπιστεί με αυτό τον τρόπο το υδατικό πρόβλημα της Δυτικής Αχαΐας.

Ο προύπολογισμός του είναι 32 εκ. ευρώ και το εκτιμώμενο κόστος των αρδευτικών δικτύων ανέρχεται στα 80 εκ. ευρώ και εντάσσεται στον προγραμματικό σχεδιασμό της αρμόδιας Γενικής Γραμματείας, ώστε να προωθηθούν αοι απαραίτητες ενέργειες, όπως πχ η εκπόνηση μελετών, απαλλοτριώσεις κλπ.

Στη Δυτική Αχαΐα, στην Κάτω Αχαΐα,  σήμερα  Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 & ώρα 20:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», θα βρεθεί η πρώην υφυπουργός Σία Αναγνωστοπούλου, ώστε να ενημερωθούν οι φορείς και οι Κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αχαΐας για τις  εξελίξεις καθώς και τις επόμενες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για το έργο: «Επέκταση του φράγματος του Πηνειού στη Δυτική Αχαΐα».