Τουρισμός: Στο ναδίρ οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία -Ανησυχία και προβληματισμός | dete

Τουρισμός: Στο ναδίρ οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία -Ανησυχία και προβληματισμός

Περιορισμένες παραμένουν οι κρατήσεις σε κεντρικούς τουριστικούς προορισμούς γεγονός που εξηγεί και τον μικρό αριθμό των ξενοδοχείων που έχουν ήδη ανοίξει.

Μέχρι στιγμής κλειστό παραμένει ακόμη ένα μεγάλο μέρος των περίπου 9.500 ξενοδοχείων της χώρας, αδυνατώντας να επωμιστεί το οικονομικό βάρος της επαναλειτουργίας και μάλιστα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που απαιτούνται, έστω και με την ισχυρή κρατική στήριξη που έχει δοθεί.

Το στοίχημα των επόμενων ημερών παραμένει μεγάλο και αφορά αφενός τη διατήρηση της πανδημίας υπό έλεγχο και αφετέρου την εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής εμπειρίας για τους ξένους ταξιδιώτες που θα έρθουν για διακοπές στην χώρα μας.

Οι επιχειρηματίες αισιοδοξούν ωστόσο ότι οι δείκτες θα βελτιωθούν περί τα μέσα Ιουλίου, ενώ επενδύουν και στην εσωτερική αγορά.

Οι ξενοδόχοι και οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και το άνοιγμα των αεροδρομίων.

Με το άνοιγμα των αεροδρομίων οι ξενοδόχοι ελπίζουν πως η εικόνα του τουρισμού θα είναι καλύτερη το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και του Αυγούστου.