ΠΑΤΡΑ: Καταγγέλλει ότι τον βασάνιζαν επί 6 ώρες, … η Εισαγγελία Εφετών άσκησε έφεση | dete

ΠΑΤΡΑ: Καταγγέλλει ότι τον βασάνιζαν επί 6 ώρες, … η Εισαγγελία Εφετών άσκησε έφεση

Και σε ποιόν δεν προκάλεσε εντύπωση η δήλωση του δικηγόρου Παύλου Σαράκη μετά την αθώωση των τεσσάρων αστυνομικών που κατηγορούνταν για τον ξυλοδαρμό και βασανισμό του πελάτη του Άγγελου Κούτρα για το γνωστό περιστατικό στην Οβρυά. Τελικά η Εισαγγελία Εφετών Πατρών άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής για τους τέσσερις κατηγορούμενους  αστυνομικούς, απόφασης του Α΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, αποδεχόμενος σχετικό αίτημά των δικηγόρων του 27χρονου.

Όπως  διατυπώνεται  στην αιτιολογία της έφεσης το μέγεθος των πληγμάτων, τα όργανα που χρησιμοποιήθηκαν και τα σημεία του σώματος του παθόντος στα οποία προκλήθηκαν κακώσεις «δύσκολα μπορούν να δικαιολογηθούν από κακώσεις που επήλθαν κατά τη σύλληψη του εγκαλούντος στα πλαίσια άσκησης θεμιτής βίας λόγω έντονης αντίστασης αυτού από πλευράς αστυνομικών…». Κατόπιν αυτού η εισαγγελική έφεση αποδίδει εσφαλμένη εκτίμηση των αποδεικτικών στοιχείων στην πρωτόδικη απόφαση, κρίνοντας ότι και οι τέσσερις αστυνομικού κατηγορούμενοι έπρεπε να είχαν κηρυχθεί ένοχοι.

Ύστερα  από αυτό, η υπόθεση θα κριθεί από το Τριμελές Εφετείο Πατρών από την αρχή.

Ο δικηγόρος του 27χρονου Πέτρος Σαράκης δήλωσε: "Το μήνυμα ατιμωρησίας και συγκάλυψης της κατάχρησης αστυνομικής εξουσίας και της νομιμοποίησης των βασανιστηρίων δεν επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών. Μία μελανή κηλίδα στην ιστορία των δικαστηρίων της Πάτρας εξαλείφεται και ο δρόμος για την απονομή δικαιοσύνης παραμένει ανοιχτός"!

Σύμφωνα με την κατάθεση του 27χρονου, επί 6 ώρες τον είχαν δεμένο με χειροπέδες, ενώ για μιάμιση ώρα τέσσερις αστυνομικοί τον υπέβαλλαν σε βασανιστήρια. Νωρίτερα του είχαν βάλει πλαστική ταινία και διπλές χειροπέδες, τον στρίμωξαν σε μια ντουλάπα και άρχισαν να τον χτυπούν δεμένο χειροπόδαρα, στην αρχή στα πόδια και στη συνέχεια στα οπίσθια. Του πάτησαν τον σβέρκο, του κατέβασαν το παντελόνι και τον χτυπούσαν αλύπητα στα οπίσθια, στη συνέχεια έβγαζαν φωτογραφίες του λέγοντάς του ότι θα τις κυκλοφορήσουν στο διαδίκτυο.

Πριν την καταγγελία για ξυλοδαρμό είχε προηγηθεί η σύλληψή του, όταν αστυνομικοί εισέβαλε στο σπίτι του, παρουσία εισαγγελέα για να κάνουν έρευνα, όπου ο μηνυτής ήρθε στα χέρια μαζί τους.