Έχει πολύ καλή φήμη, αλλά μάλλον πρέπει να αλλάξει κάποιες κακές συνήθειες που έχει. Στο κάτω - κάτω αποτελεί πρότυπο για εκατομμύρια παιδιά στον πλανήτη, που τον θαυμάζουν.

Πηδάει από στέγη σε στέγη χωρίς ζώνη ασφαλείας, ξενυχτάει συχνά (ειδικά τις γιορτινές μέρες), για να μην αναφέρουμε ότι σε όποιο σπίτι πάει να αφήσει τα δώρα δεν λέει όχι στα κεράσματα που του αφήνουν... Τα μπισκότα πάνε σύννεφο...

Η Dr. Jennifer Caudle, επίκουρη καθηγήτρια οστεοπαθητικής στο Πανεπιστήμιο Rowan του New Jersey, "βγάζει τη φόρα" τις συνήθειες του πιο γλυκού παππού, ο οποίος έχει κλείσει τα 550 του χρόνια, μεν, αλλά παραμένει ζωηρός, δραστήριος και... τσακπίνης, με κέφι για ζωή. Επιπλέον τον τελευταίο αιώνα έχει σταματήσει να καπνίζει πίπα.

"Μάλλον ο Άγιος Βασίλης κάτι κάνει για να παραμένει σε τόσο καλή κατάσταση. Πιθανόν να ακολουθεί συγκεκριμένο πρόγραμμα ασκήσεων μέσα στον χρόνο. Άλλωστε, το να μπορεί να κουβαλάει αγόγγυστα τον τεράστιο σάκο του με τα παιχνίδια, απαιτεί γερά οστά και γερούς μυς, τα οποία τον κρατάνε σταθερό, χωρίς να πέφτει - ας μην ξεχνάμε ότι οι πτώσεις είναι πολύ συχνές στους ηλικιωμένους" εξήγησε η Dr. Caudle.

Οι συνήθειες του Άγιου Βασίλη

Πάντως παρά τη διακοπή του καπνίσματος και την απώλεια κάποιων κιλών στο πέρασμα των αιώνων, η υγεία του Αγίου παραμένει σε κίνδυνο. Είναι, όπως εξηγεί η ειδικός, επιρρεπής να εμφανίσει διαβήτη τύπου 2 και καρδιοπάθεια. Επιπλέον όλα αυτά τα γλυκά που καταναλώνει δεν τον βοηθάνε ούτε στη σιλουέτα του, ούτε στην υγεία των δοντιών του.

"Τα παιδιά μπορούν να τον βοηθήσουν, πάντως, αφήνοντάς του να φάει πιο υγιεινές επιλογές. Στικς καρότου ή κομμάτια μήλου με φυστικοβούτυρο είναι υγιεινές επιλογές όχι μόνο για τον Άγιο, αλλά και για τους γονείς και τα παιδιά τους" λέει η Αμερικανίδα ειδικός.

Παρόλο που λίγα είναι γνωστά για την καθημερινότητα του Αγίου τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου, ξέρουμε ότι παραμένει παντρεμένος με την σύζυγό του για πάρα πολλά χρόνια κι ότι έχει τους ταράνδους για κατοικίδια.

Σύμφωνα με τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων οι μακρόχρονοι ευτυχισμένοι γάμοι και η ύπαρξη κατοικιδίων συμβάλλουν στη διατήρηση της χοληστερόλης και της πίεσης στα φυσιολογικά επίπεδα. Επίσης η βόλτα με τα κατοικίδια βάζει το περπάτημα στην καθημερινότητα, απομακρύνοντας τους κινδύνους για την υγεία.

Αν σε αυτά προσθέσουμε τη στοργή μεταξύ του ζευγαριού και το σπιτικό φαγητό, καταλαβαίνουμε γιατί η μαγεία του Άγιου Βασίλη θα κρατήσει για πολλά πολλά χρόνια ακόμη...